Трио Српкиња у Гвангжуу: Јанковић - Веснина, Крунић - Женг, Бојана на Данку!

Част Србије на турниру у Гвангжуу, браниће трио српских тенисерки - Јелена Јанковић, Александра Крунић и Бојана Јовановски.

Тенис 21.09.2015 | 14:00
Трио Српкиња у Гвангжуу: Јанковић - Веснина, Крунић - Женг, Бојана на Данку!

Џеј-Џеј је постављена за четвртог носиоца и на стару ће играти против Рускиње Јелене Веснине, 119. на свету. Њих две су до сада рекете укрштале седам пута, а Српкиња има шест победа. Последњи пут су играле пре неколико месеци у Вимблдону када је Јанковићева славила са 6:4, 3:6, 10:8.

Уколико буде успешна Јелена, иначе 25. рекет планете, у другом колу ће играти против боље из дуела Жанг (Кина) - Скјавоне (Италија).

Александра Крунић ће у првој рунди на мегдан осмој костурашици Кинескињи Женг, 70. на листи. Крунићева је 97. До сада нису играле. Ако Александра победи у наредном колу ће играти са бољом из дуела Хсијен (Кинески Тајпех) - квалификанткиња.

Бојана Јовановски кубури са повредом ручног зглоба дуго и због тога не може да пружа партије на врхунском нивоу. Пала је на ВТА листи, сада је 114. на свету, и у првом колу рекете ће укрстити са Црногорком Данком Ковинић, која је постављена за седмог носиоца. Ковинићева је 69. и никада до сада нису играле.
Ако успе да прође прву препреку Бојанина друга противница ће бити боља из дуела Алертова (Чешка) - Фридсам (Немачка).

Прва костурашица у Гвангжуу је Симона Халеп (Румунија), а остали носиоци су Петковић (Немачка), Ерани (Италија), Кузњецова (Русија), Николеску (Румунија),...
Наградни фонд турнира је 250.000 долара. Победници ће припасти 43.000 долара и 280 поена, а пораженој у финалу 21.400 зелених новчаница и 180 бодова.

Јелена и Алекс у дублу
Јелена Јанковић и Александра Крунић су одлучиле да удруже снаге у дублу. Њихове прве противнице биће Рајна (Индија) и Жанг (Кина).

Коментари / 0

Оставите коментар