Пропелер раскомадао српску новинарку

Јелена Крашић (30), новинарка из Новог Сада, погинула је током наутичког сајма у Кану кад ју је стицајем несрећних околности током тест вожње убио пропелер гуменог чамца.

Србија 21.09.2015 | 10:20
Пропелер раскомадао српску новинарку

Ужасни инцидент догодио се у суботу 12. септембра око 19 сати, недалеко од обале у Канском заливу. У чамцу су се налазили Јелена, иначе продуцент емисије „Наутика“, њен колега из Србије и Италијан Ренато Магацу, сувласник компаније која је произвела чамац марке „кантијери магацу“, пренели су страни медији.

Према првим информацијама, они су током тестирања налетели на велики талас, а онда је уследио пакао.

Више верзија несреће

Према једној верзији догађаја, Ренато и новинар су од силине ударца готово моментално испали из чамца, док је новинарка у паници сама скочила у воду, а потом налетела на пропелер, који ју је усмртио на лицу места. Према другој верзији, Јелена није скочила, већ је и она испала из чамца, после чега се нашла на удару елиса, пише Курир. Такође, остаје нејасно ко је у том тренутку управљао чамцем јер је део медија објавио да је то радио Ренато, док је, према другима, чамац возио Јеленин колега.

Мотори морали да се угасе

На место несреће одмах су упућене спасилачке екипе које су из воде извукле Италијана и српског новинара. Нажалост, могли су само да констатују смрт Јелене Крашић.

Истрага о овом случају је у току, још се испитују сведоци и преживели учесници, а прегледају се и видео-записи несреће. Ипак, према информацијама које су објавили поједини страни медији, један од могућих узрока несреће може бити то што током пробне вожње, наводно, није коришћен систем који аутоматски гаси моторе у случају да возач буде из неког разлога збачен са седишта, а који је постао стандард на пловилима која имају истурене погонске јединице.

Извор: Србија данас

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

тајна

21.09.2015 08:39

Лака ти земља дјевојко.Тајну само Бог зна.

ОДГОВОРИТЕ