Лажним налазима хтјели веће пензије

Фонд пензијско-инвалидског осигурања Републике Српске открио је нове случајеве преваре у остваривању права на инвалидску пензију уз помоћ фалсификоване медицинске документације, коју су починиле три особе из Билеће.

Република Српска 15.09.2015 | 10:57
Лажним налазима хтјели веће пензије

Како је саопштено јуче из Фонда ПИО Републике Српске, постоји званична потврда да су Ш. З. (54), М. М. (46) и В. Д. (48), сви из Билеће, при остваривању права на инвалидску пензију фалсификовали медицинску документацију Клиничко-болничког центра (КБЦ) "Звездара" Београд.

Из Фонда ПИО наводе да су ова лица право на инвалидску пензију остварила 2009. и 2010. године у Филијали Требиње, у периоду за који се отворено сумња да се до рјешења о праву долазило олако, посебно на подручју Херцеговине, гдје је проценат инвалидских пензија био и до 10 одсто већи него на подручју осталих филијала.

Током акције "СТОП преварама, до пензије поштено", Фонд се недавно обратио КБЦ "Звездара" да би провјерио валидност медицинске документације овог центра.

- Врло брзо стигао је одговор да ова три лица нису уопште лијечена у тој клиници, нису заведена ни у једну књигу лијечених, нити књигу амбулантно прегледаних - саопштено је из Фонда ПИО.

Фонд је одмах обуставио исплату пензије и покренуо процедуру за поступак доношења рјешења о укидању права на инвалидску пензију и поврат исплаћеног новца. Против тих лица биће поднесена и кривична пријава Министарству унутрашњих послова Републике Српске.

(Глас Српске)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

лаки

15.09.2015 12:08

Опет сиротиња плати, што то тајкуне не проверавају, њима не смију ни прићи

ОДГОВОРИТЕ
Name

алибаба

17.09.2015 06:39

Као у вицу пензионерима обавезан прелазак на црвеном!

ОДГОВОРИТЕ