Саторански: Живимо сан, хоћемо још!

Плејмејкер репрезентације Чешке Томаш Саторански каже да је помало уморан, али да је поносан на пласман у четвртфинале Евробаскета.

Кошарка 15.09.2015 | 11:40
Саторански: Живимо сан, хоћемо још!

“Живимо сан, у четвртфиналу смо, то је историјски успех за моју домовину, али то није крај пута за нас. Када се овакве прилике укажу, мораш да се бориш да оствариш нешто велико. Наставићемо да сањамо и да се јако боримо“, рекао је Саторански, чији тим у среду од 18.30 са Србијом игра у чевртфиналу.

У првој елиминационој утакмици Чешка је декласирала Хрватску са 80:59.

“Ми смо екипа која се не плаши талентованих састава. Сви знајз да је наш концепт јака одбрана из које желимо да играмо у транзицији. То нам се исплатило против Хрватске нису имали одговор“, каже плеј, који је на терену провео 36 минута.

“Веома сам уморан, игра се много утакмица, и то у високом интензитету. Био сам уморан на крају, зато сам и направио неколико глупих грешака“.

Плејмејкер Барселоне и следеће сезоне носиће дрес каталонског клуба, али постоји опција да се после тога пресели у Вашингтон Визардсе.

“Та одлука биће донета следећег лета, али нећу да кријем да ми је сан да заиграм у НБА лиги још откад сам био дечак“.

Саторански има 24 године и свестран је играч – у мечу са Хрватском уписао је 10 поена, 5 скокова, 11 асистенција и 3 украдене лопте.

“Када сам почињао да се бавим кошарком, ниједан аспект игре није био моја специјалност, па су ми тренери говорили да покушавам да радим много ствари на терену како бих помогао екипи. Како је време пролазило, схватио сам да је то моја игра, да будем укључен у сваки део игре. Као клинац сам желео да будем као Ману Ђинобили“, закључио је Саторански.

Коментари / 0

Оставите коментар