Вапај дјевојке која 23 године живи у мраку!

Док ми имамо безброј жеља и очекивања, она има само једну – да угледа свет својим очима. Њен сваки дан почиње питањем када ће угледати драге људе и када ће моћи да ради све оне ствари које није могла током читавог свог живота.

Србија 14.09.2015 | 17:15
Вапај дјевојке која 23 године живи у мраку!

Сада, од свих нас зависи да ли ће ова храбра девојка остварити свој највећи сан. Почетак Тијаниног лечења зависи од добре воље свих оних који могу да помогну и зато не губимо време, дајмо свој допринос да Тијана прогледа.

Двадесеттрогодишња Тијана Симић од рођења има проблем са видом. Наиме, њој фале фоторецептори који служе за распознавање светлости и стога Тијана може само да назире јаче боје.

Овој девојци смета сунце, а највише јој одговара облачно време. Тијани је хитно потребна помоћ свих нас. Како време одмиче, њено стање се погоршава и иде ка слепилу.

Иако је одрастала са овим недостатком, Тијану то није спречавало да постиже веома запажене резултате током свог школовања. Завршила је средњу медицинску школу – смер физиотерапеут и уписала високу здравствену школу, али је нажалост стопирала школовање како би зарађивала за живот.

Ова девојка, поред тога што је била одличан ученик, веома је свестрана и талентована. У слободно време преводи шпанску поезију, а играла је салсу и свирала виолину.

Лечење којем је била подвргнута у Русији, нажалост, није дало резултата. Њени родитељи сада траже спас у Истанбулу. Тијани је за лечење потребно 2.575.500 динара, а до сада је сакупљено 67.908 динара, што значи да Тијани недостаје још 2.507.589 динара.

Почетак терапије је првобитно био заказан за 8. октобар, али су Тијанини родитељи због недостатка новца лечење померили за 10. новембар.

Тијани можете помоћи уплатама на динарски и девизни рачун:

Динарски: 160-429494-45

Девизни: 00-540-0001239.7

ИБАН: РС35160005400001239757

Други начин да помогнете Тијани да побољша свој вид јесте слање СМС порука.

Пошаљите СМС са бројем 108 на 3030. Такође јој можете помоћи платном картицом преко линка е-донирај.

Тијани је хитно потребна помоћ свих нас. Не ускраћујмо прилику овој несутрашивој девојци да храбро корача кроз живот и помозимо јој да оствари свој сан и да угледа свет око себе.

Погледајте како Тијана преводи шпанску поезију:

Извор: Телеграф.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

14.09.2015 17:43

Са скупљањем пара од народа који ни сам нема колико је њему потребно за живот иће веома тешко. Зато би предложио Тијана да се обрати Г. Милошу Шупици из Калифорније, оснивачу добротворне организације Спасимо СРБску Дјецу. Можда постоји могућност да Г. Милош Шпица обезбеди Тијани бесплатну операцију и лечење у САД.

ОДГОВОРИТЕ