СП: Јуниори Србије у финалу!

Нова медаља за српски ватерполо! Јуниорска репрезентација Србије, коју води Владимир Вујасиновић, пласирала се у финале Светског првенства у Казахстану!

Остали спортови 11.09.2015 | 18:45
СП: Јуниори Србије у финалу!

Србија јесте "земља кошарке", али је исто тако и "земља ватерпола"!

Ватерполо нам је донео много, много радсти, готово да нема такмичења (у разним селекцијама) са којег се наши момци не врате са медаљом.

Нису изневерили ни јуниори Србије!

Тим који предводи Владимир Вујасиновић пласирао се у финале Светског првенства у Казахстану, након што је данас савладао Грчку 16:8 (5:2, 3:2, 3:2, 5:2)! По четири гола дали су Гаврил Суботић и Небојша Тохољ.

Браво момци!

Била је то још једна квалитетна партија Србије на овом турниру и доказ да Гоцић, Филиповић, Пијетловић... имају наследнике! Победа српског тима се није доводила у питање, поготово што су Грци, како је меч одмицао имали све мање играча за замену (на крају су остали без иједне!) због много искључења и неспортских фаулова.

Имали су српски "делфинчићи" вођство од 11:5, па су Грци смањили на 11:7, али су Суботић и Тохољ поново вратили великих +6 (13:7). Потом је Тохољ постигао још један гол (у међувремену је искључен селектор грчког тима Теодорос Хаџитеодору, иначе бивши играч Партизана и Вујасиновићев саиграч из златне генерације црно-белих која је 2011. године освојила титулу европског првака).

Након што је Михајло Репановић постугао гол за 15:8, Хаџидеотору је са своја три играча, који су искључени, меч посматрао са трибина, а ускоро им се придружио и четврти искључени - Фосколос. Грци су тако остали без замене на клупи.

Печат на утакмицу ставио је Гаврил Суботић својим четвртим голом за коначних 16:8.

Србија тако у џепу (или око врата) има сребрну медаљу, што је корак напред у односу на пре две године када је освојена бронзана медаља.

Велики Владимир Вујасиновић у свом стилу, дакле скромно, без великих речи, прокоментарисао је успех:

"Задовољан сам урађеним, нисмо дозволили Грцима да играју како су желели. Без обзира ко нам буде био ривал сигуран сам да ће наши играчи дати све од себе. Имали смо доста проблема са повредама и вирусима, већи део турнира смо играли десетковани, али у мечу за злато неће бити одступања. Ми увек идемо на победу, а тако ће бити и у финалу".

Србија - Грчка 16:8
играч више: СРБ 8/17, ГРЧ 2/9.

СРБИЈА: Лазар Добожанов, Матеја Асановић (3), Михајло Репановић (1), Гаврил Суботић (4), Иван Гвоздановић, Драшко Гогов (1), Небојша Тохољ (4), Марко Манојловић (2), Филип Радојевић (1), Милан Виторовић.

ГРЧКА: Зердевас, Копелијадис (1), Сарцетакис, Фосколос (3), Аргиропоулос-Канакис (2), Николаидис (1), Калогеракос, Капетанакис, Атимаритис (1), Фороцидис.

Коментари / 0

Оставите коментар