Кренуо НФЛ! Брејди и Гронк разбили Стилерсе!

Њу Ингланд Пејтриотси почели су одбрану титуле у НФЛ лаганом победом над Питсбург Стилерсима 28:21.

Остали спортови 11.09.2015 | 17:15
Кренуо НФЛ! Брејди и Гронк разбили Стилерсе!

Том Брејди доминирао је на отварању сезоне са четири тачдауна, од чега је три бацио тајт-енду Робу Гронковском.

Током другог периода Брејди и Гронковски су донели Петсима 14:0, потом је ТД ухватио и Скот Чендлер за +18, Стилерси се враћају на прелазу између два полувремена тачтауном Вилија Џонсона и филд голом Скобија, али новом комбинацијом Брејди и Гронковски девет минута пре краја решавају меч.

"Била је ово веома посебна ноћ. Био сам узбуђен, цео тим је био узбуђен. Нисмо дуго имали овакву утакмицу", рекао је Брејди, којем је седам дана уочи почестка сезоне федерални суд укинуо суспензију од четири утакмице коју је изрекла НФЛ лига, због скандала са издуваним лоптама из финала конференције прошле сезоне.

Брејди је на отварању сезоне био незаустављив, комплетирао је 25 од 32 паса за 288 јарди, те 161. победу као стартер Петриотса, што је рекорд НФЛ-а.

Поставио је и нови рекорд тима са 19 узатопно комплетираних додавања, а изједначио се са Бретом Фарвом на трећем месту свих времена са 23 утакмице са најмање четири тачдауна.

"Све кроз шта је прошао током међусезоне изашло је из њега. Не знам његову статистику, али је "погађао" отворене момке, добро читао одбрану, звао праве акције. Био је нереалан", рекао је Гронковски.

Поред Гронковског, који је три тачдауна постигао из пет хватања скупивши 94 јарде, главна Брејдијева мета био је Џулијан Еделман са 97 јарди из 11 хватања, док је Дион Луис истрчао 69 јарди.

Бен Ротлисбергер је предводио Стилерсе са 351 јардом уз по тачдаун и интерсепшн. Једини ТД ухватио је Антонио Браун који је имао и 133 јарде, Деанђело Вилијамс је истрча 127, док је Вили Џонсон утрчао у енд-зону ривала.

НФЛ, И викенд:
Њу Ингланд Пејтриотс – Питсбург Стилерс 28:21

Недеља:
Чикаго Берс – Грин Беј Пекерс
Хјустон Тексанс – Канзас Сити Чифс
Њујорк Џетс – Кливленд Браунс
Бафало Билс – Индијанаполис Колтс
Вашингтон Редскинс – Мајами Долфинс
Џексонвил Џагуарс – Каролина Пантерс
Сент Луис Ремс – Сијетл Сихокс
Аризона Кардиналс – Њу Орлеанс Сејнтс
Сан Дијего Чарџерс – Детроит Лајонс
Тампа Беј Баканирс – Тенеси Тајтенс
Оукленд Рејдерс – Синсинати Бенгалс
Денвер Бронкос – Балтимор Рејвенс
Далас Каубојс – Њујорк Џајантс

Уторак:
Атланта Фалконс – Филаделфија Иглс
Сан Франциско 49ерс – Минесота Вајкингс

Коментари / 0

Оставите коментар