Комплетна статистика! Пет мечева "Орлова" - ко је у чему најбољи?

Пет мечева је иза кошаркашке репрезентације Србије на Еуробаскету 2015, а ми вам представљамо комплетну статистику појединачних учинака "орлова" који су непобедивост стекли изврсним играма.

Кошарка 11.09.2015 | 15:45
Комплетна статистика! Пет мечева "Орлова" - ко је у чему најбољи?

Пред српском националном селекцијом редом су у Берлину падали моћна Шпанија, домаћин Немачка, борбени Исланд, опасна Турска и, коначно, кошгетерски врхунска Италија. Просечно, ривали су побеђивани са 15,8 поена разлике, но... ко се ту у чему истакао од "орлова"?

По поенима, најефикаснији је био Немања Бјелица са 14 по утакмици, а пратили су га Теодосић са 13,4, Радуљица са 11,6, Недовић са 9,8, Калинић са 8,4...

Бјелица је био лидер и у оствареним скоковима, са 5,2 по мечу, а уз раме су му били и Радуљица са 4,8, Кузмић са 4,4, Богдановић са 4...

Нема бољег асистента од Теодосића, који је просечно седам пута по утакмици проигравао саиграче а они одмах потом постизали поене. Но, истакли су се ту и "другопласирани" Богдановић са 4,2, Бјелица са три, Недовић са 2,6 асистенције...

Недовић је, баш као и Стефан Марковић, имао по 1,2 освојене лопте по утакмици, а ниједан наш играч није имао, просечно посматрано, две изгубљене лопте по наступу.

Редом, пред вама су, за сваког играча, поређани његова минутажа, успешност шута за два, па за три поена, а онда и са линије пенала. Следи просечан број: скокова, асистенција, изгубљених лопти, освојених лопти, блокада и поена по мечу.

Само... не заборавите. Кошарка се не игра због бројки, нити су оне "орловима" важне. Ово је за љубитеље статистике. За љубитеље игре довољно је само да се удобно сместе и уживају у игри.

Дух игре. То је на првом месту у свакој статистичкој категорији "орлова".

Коментари / 0

Оставите коментар