"Пооштрити прописе за добијање азила"

Маркус Зедер, званичник конзервативне "Хришћанско-социјалне уније" /ЦСУ/, сестринске партије "Демохришћанске уније" /ЦДУ/ канцелара Ангеле Меркел, заузео се да Њемачка пооштри прописе азила и ако је неопходно у ту сврху промијени Устав.

Свијет 09.09.2015 | 22:10
"Пооштрити прописе за добијање азила"

Према њемачким законима, жртве политичког прогона имају право на азил. На сајту Министарства унутрашњих послова пише да основно право на азил има велики приоритет и да је Њемачка спремна да испуни своје историјске и хуманитарне обавезе да прими избјеглице.

Зедер сматра да друге земље ЕУ нису спремне да усвоје тако високе стандарде о праву на азил.

"Према томе, онај који жели европско рјешење за избјегличку кризу мора бити спреман да европеизира њемачке станарде, односно да их смањи", написао је Зедер у ауторском тексту за лист "Франкфуртер алгемајне цајтунг", који излази сутра.

Он сматра да Њемачка мора праведно да третира сваку особу која дође у земљу као избјеглица.

"Али у интересу кохезије друштва у нашој држави ми морамо да учинимо све да значајно смањимо прилив избјеглица", каже Зедер.

Меркелова је данас рекла да Њемачка треба да извуче поуке из грешака које је направила према "гастарбајтерима", односно "гостујућим радницима" у послијератном периоду и да интегрише избјеглице и азиланте од тренутка када стигну у земљу.

Коментари / 0

Оставите коментар