ЕП: Дебакл "Змајева"! Финци демонстрирали силу!

Кошаркаши Босне и Херцеговине нису издржали притисак важности меча са Финском и дебаклом од чак 29 разлике (88:59) се миљама далеко удаљили од пласмана у други круг Еуробаскета.

Кошарка 09.09.2015 | 17:00
ЕП: Дебакл "Змајева"! Финци демонстрирали силу!

Дебакл!

БиХ је изгубила од Финске у четвртом колу шампионата Европе 88:59 (19:12, 22:15, 15:31, 17:16) у у Монпељеу.

Држали су се "змајеви" до полувремена колико-толико, али против данас изузетно расположене селекције Финске нису могли јер су упали у "њихову машину" и излаза није било. У свим сегментима кошаркашке игре, Финци су били бољи, посебно у скоку и шуту за три поена који су погађали и високи играчи, па је овако висок пораз БиХ био неминован.

Посебно Петери Капонен, који је био један од петорице са двоцифреним учинком у финском табору. Постигао је четири тројке, укупно 14 кошева и шест асистенција. Најефикаснији са два поена више био је Џамар Вилсон, Мати Нутинен је укњижио 13, Ерик Марфи (11) и Џералд Ли (10).

Код БиХ одскочио је Драшко Албијанић са 14 и Елмедин Кикановић са поготком мање.

Очигледно су "змајеви" пали под притиском важности утакмице, јер је евентуална побједа широм отварала врата другог круга такмичења на Еуробаскету.

Ово је био трећи пораз "змајева" након неуспјеха против Пољске (64:68) и Француске (54:81), уз један тријумф над Израелом 86:84 послије продужетка, па нас само теорија држи за наступ у осмини финала.

А та теорија је такође поприлично јасна - БиХ мора да побиједи Русију, а да Пољаци надиграју Израел! У том случају "змајеви" би се нашли међу 16 најбољих репрезентација Европе.

Финска је с овим убједљивим тријумфом, као и слављем у прошлом колу над Русијом (81:79) дошла до омјера 2-2 пошто је раније изгубила од Израела (79:66) и Француске (97:87) и готово сигурно учествује у нокаут фази.

Ако се све расплете како предвиђају кошаркашки експерти, Финци би у могли да се састану са селекцијом Србије.

Али, сачекајмо посљедње коло...

Коментари / 0

Оставите коментар