Маестро из Брижа у историји!

Прошло је нешто мање од три и по минута утакмице Француска – Пољска када је Тони Паркер ушао у историју Евробаскета.

Кошарка 09.09.2015 | 19:40
Маестро из Брижа у историји!

Плејмејкер Француске постао је у понедељак најбољи стрелац у историји Европских шампионата престигавши грчку легенду Никоса Галиса.

На крају је завршио са 16 поена у трећој победи своје селекције, па укупно у каријери има постигнутих 1.046 поена на првенствима Европе.

„Када сам почео каријеру, никада нисам замишљао да ће изгледати овако. Моја каријера, моји планови, никада то не бих могао да замислим. Све је као сан. КАда говоримо о најбољем стрелцу у историји, освајању Евробаскета, индивидуалним признањима, не цените довољно значај остварених победа. За мене је част што се уопште помињем као један од најбољих европских играча у историји“, рекао је плеј Сан Антонија.

Од 2001. је у репрезентацији Француске, а ово му је осми Евробаскет. С обзиром на његове игре у НБА лиги овај податак је довољан показатељ колико је Паркер увек био веран државном тиму.

Пре две године је са Француском достигао врхунац, освојио је титулу на Евробаскету и био је проглашен за најбољег играча турнира, али наставио је и овог лета да се несебично даје 'петловима'.

Паркер има 33 године, није му још много остало у каријери, али се сви љубитељи ове игре сигурно надају да ће она потрајати што дуже, али му желимо да се на овом шампионату Европе задовољи сребрном медаљом, иза селекције Србије.

Коментари / 0

Оставите коментар