Састанак о већини у Федерацији у суботу

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић најавио је да би проширени састанак ХДЗ-а и СДА требало да буде одржан у суботу, 12. септембра, у Мостару, те да се формирање стабилне парламентарне већине у Федерацији БиХ /ФБиХ/ може очекивати тек за неколико мјесеци.

Босна и Херцеговина 07.09.2015 | 10:25
Састанак о већини у Федерацији у суботу

Човић је рекао да се са члановима Предсједништва БиХ и лидерима СДА и ПДП-а Бакиром Изетбеговићем и Младеном Иванићем усагласио да се у наредних десетак дана разговара и реално сагледа ситуација и односи у партнерствима на нивоу ФБиХ и Савјета министара БиХ.

"Заказали смо за 12. септембар састанак руководства ХДЗ-а и СДА, гдје ће бити сви носиоци власти из ове двије странке и на нивоу ентитета и нивоу Савјета министара. Утврдили смо да у овом тренутку имамо извршну власт у ФБиХ до тренутка док не формирамо неку другу. Не можемо рећи да немамо Владу ФБиХ, али са парламентарном већином какву имамо она је мањинска", рекао је Човић за "Дневни аваз".

Он је поновио да је са мањим странкама немогуће формирати стабилну већину, те да ће то бити мањинска влада, упркос томе ко са ким разговара.

"Како ће на крају бити завршени разговори са тим странкама, нисам баш оптимистичан. Један дан једна странка каже да хоће, други дан да неће, поставља неке нове услове и ко зна до када ће то трајати", навео је лидер ХДЗ-а.

Он сматра да је на СДА да себи пронађе дугорочно стратешке партнере на политичкој сцени међу Бошњацима.

"Моји разговори са СББ-ом ће се наставити и надам се да ћемо за неколико мјесеци добити једну стабилнију већину", рекао је Човић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сдс

07.09.2015 09:49

Све док СНСД не буде у власти гдје му је мјесто нема напретка!

ОДГОВОРИТЕ