Мигранти пробили ограду, иду пјешке у Беч

Група од око 500 избеглица, који се пешице крећу аутопутем у Мађарској према граници са Аустријом, пробили су полицијску барикаду и наставили да ходају.

Свијет 04.09.2015 | 16:35
Мигранти пробили ограду, иду пјешке у Беч

Више од 1.000 избеглица кренуло је данас пешке са железничке станице Келети у Будимпешти према аустријској граници, јавио је извештач агенције АФП са лица места.

Велика група избеглица, међу којима има људи у инвалидским колицима и са штакама, као и родитеља који носе децу на раменима, спремна је да препешачи 175 километара до границе са Аустријом.

Неки од њих носе слике немачке канцеларке Ангеле Меркел, која је недавно најавила да ће званични Берлин ублажити ограничења Сиријцима за добијање азила.

"Веома смо срећни што се нешто коначно дешава. Следећа станица је Аустрија. Деца су веома уморна, Мађарска је према нама била веома лоша и ми морамо негде да идемо", рекао је 23-годишњи Осама из Сирије.

Избеглице које су кренуле пешке ка Аустрији су део групе од 2.000 људи, колико се процењује да се данима налазило око станице Келети, након што су их мађарске власти спречиле да се укрцају на возове за Аустрију и Немачку због тога што нису имали визе за Европску унију.

Полиција је посматрала избеглице како се крећу кроз Будимпешту, али није интервенисала. Колона је узроковала саобраћајне гужве у центру мађарске престонице, јавља извештач АФП.

Мађарско Министарство спољних послова саопштило је данас да је до сада ове године 150.611 избеглица поднело захтев за азил, међу којима 50.413 сиријских држављана.

Избеглице су јутрос, после мирне ноћи, одржали протест на железничкој станици у месту Бичке, у коме је јуче заустављен воз у који су се укрцали у Будимпешти. Они су поручили да желе да иду у Немачку, а не у избеглички камп.

Мађарске власти данима спречавају избеглице из Сирије и из других земаља да отпутују у Аустрију и Немачку.

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ЈА

04.09.2015 15:08

Зао ми је тих,свих људи али ми је једна ствар цудна!!!А то је да бјеже толики младици!То је за мене врло сумњиво!Има много младица висе него зена,Дјеце и Стараца!ЗАСТО???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нека

04.09.2015 15:57

Па зато само најјаци и способни да превале толики пут, и наравно кад се смјесте код родбине долазе по остале. Сви они имају горе родбину/рођаке. Реко је њима Гадафи да це европа бити сва црна и муслиманска,али ови ... швабски,француски и остала полтронија америцка се прави луда.ЕТО ВАМ ИХ У КУЋИ САД.

Name

Јој

04.09.2015 16:36

Па зато сто неце да буду топовско месо ето засто.

Name

ЈА

04.09.2015 16:46

Јој можда бу им боље било да су су,топовско месо него да иду у земље дје нису позељни!!!Звуци страсно али је истинито Јаране(Друзе)!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма да

04.09.2015 19:18

Све је ово одавно испланирано као и све несреце у свету сто су се десиле...америцка курвинска политика је заслузна за висе од пола несреца које се десавају или ау се вец десиле у свету. Св3 избеглице су пресле углавном преко Грцке која је исто у ЕУ, а сад се као Европа сетила да их на Мадјарској граници задрзавају... ма вази... све је то плански одрадјено ..до сад мислим а зло тек долази .зао ми је сваког од њих поготово недузне деце,али ово је идеална прилика да се много "црви" провуце медју овим избеглицама у земље ЕУ одакле це после кад се активирају правити проблеме... Надам се да гресим али зиви били па видели

ОДГОВОРИТЕ