Теодосић: А, Италијани?!

Прве изјаве репрезентативаца Србије по доласку у Берлин...

Кошарка 04.09.2015 | 20:45
Теодосић: А, Италијани?!

Вицешампиони света стигли су на место одигравања Б групе Европског првенства и после мањих неспоразума у хотелу отишли у собе, на одмор, који им је неопходан после неуобичајено раног устајања, за лет из Београда у 7.30 часова.

Српским новинарима који су у Берлин допутовали још у среду, нови капитен Милош Теодосић је рекао да су "орлови" спремни за велико такмичење.

"Једини који има озбиљан проблем је Богдан, који је близу да санира ту повреду".

Еуробаскет за нас почиње у суботу од 18 часова, утакмицом против Шпаније.

"Шпанци су једни од фаворита првенства, екипа која је дуго на окупу и већ 10 година доминира европском и светском кошарком. Биће фаворити и у тој утакмици. Ми хоћемо да играмо нашу игру. Борићемо се, не знам да ли ће то бити довољно за победу".

Прошлог лета на Мундобаскету такође смо били у истој групи и тада су нас победили убедљиво, али уз непотребну наклоност судија.

У наставку првенства прошли смо далеко боље, зашто не рећи - и неочекивано боље од "црвене фурије", коју су Французи отписали у четвртфиналу.

"Прошло првенство је друга прича... Чињеница да је између нас увек постојао велики ривалитет. Верујем да ће бити добра утакмица и надам се победи", поручује Теодосић.

У групи Б су још домаћин Немачка, Италија, Турска и Исланд. По многима је то најтежа група на првенству, што је изазов сада, али може да буде предност касније...

"Многи не знају колико је, рецимо, Италија сјајна екипа, нити се о њима прича онолико колико вреде. Неће бити лако, али треба да верујемо у нас и наш квалитет".

Немања Недовић сматра да је наша група "сигурно најтежа".

"Сви су дошли у јаким саставима, сви имају по неколико НБА играча, само је Исланд аутсајдер... Биће јако тешко, али морамо да будемо свесни да смо други на свету, да смо прошле године направили сјајан успех и да сада друге екипе гледају како нас да победе. Морамо да будемо спремни и концентрисани и да идемо од утакмице до утакмице".

Недовић се враћа на велику сцену након што је 2014. пропустио Шпанију због повреде стопала. Дебитовао је на ЕП у Словенији годину раније.

На питање да ли једва чека да почме такмичење, одговара одречно...

"Нисам нестрпљив! Мислим да су нам потребни још данас и сутра, да мало видимо халу, да осетимо лопту и паркет. Добро ће нам доћи два лакша тренинга да максимално спремни дочекамо дуел са Шпанцима. Они су можда и главни фаворити за освајање првенства, али, да би био најбољи мораш и њих да победиш".

Коментари / 0

Оставите коментар