Европска унија треба да учи од Москве

Земље ЕУ требало би да науче од Русије како се рјешава проблем избјеглица, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Свијет 03.09.2015 | 20:16
Европска унија треба да учи од Москве

"Хтјела бих да вас подсјетим на цифре, али надам се да их и сами можете наћи, када је ријеч о напорима Русије да размјести на својој територији више од 900.000 људи из Украјине. Више од 400.000 њих су квалификовани као избјеглице", рекла је Захарова.

Она је нагласила да су ти људи у Русији добили кров над главом, храну и његу.

"Пролазимо кроз то и све међународне организације које се баве људским правима немају замјерке према Русији", истакла је Захарова.

Она је додала да Европа, у принципу, треба да од Русије научи нешто у вези са тим питањем.

Према њеним ријечима, очигледно је да миграциона криза представља "посљедицу неодговорности и непромишљене политике смјењивања политичких режима у региону", преноси "Спутњик".

"Сваки дан, као и ви, гледам ужасавајуће кадрове онога што се дешава са таласом избјеглица у Европи. Видимо како јуришају на возове, а све то подсећа на ситуацију послије Другог свјетског рата. Наравно, размјере још нису сасвим такве, али су веома сличне према динамици и тренду. Искрено говорећи, са чуђењем и веома великом бригом видимо беспомоћност ЕУ према приливу избјеглица из земаља Блиског истока и сјеверне Африке", рекла је Захарова.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

нн

04.09.2015 02:35

Примице и Европа католике. Ста це бити Европа за 50 година ако насели арапски народ? Проклињаце их покољења.

ОДГОВОРИТЕ