За сарадњу са федералном Владом

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је у разговору са премијером Федерације БиХ /ФБиХ/ Фадилом Новалићем да је Влада Српске опредијељена за наставак сарадње са федералном Владом у вези са усаглашавањем законских рјешења у складу са Реформском агендом, те дефинисањем комплементарних рјешења ради што ефикаснијег дјеловања у стратешким секторима.

Република Српска 02.09.2015 | 22:51
За сарадњу са федералном Владом

Цвијановићева је поновила да реформске мјере које се у Републици Српској проводе, а које су предвиђене и Економском политиком за 2015. годину, нуде дугорочна системска рјешења чији је циљ стабилизација привредних прилика, привредни раст и повећање запослености, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Саговорници су размијенили мишљење о актуелним економским и политичким темама, изразивши задовољство због постигнутог договора у вези са усаглашавањем и усвајањем документа „Реформска агенда за БиХ 2015 – 2018“, као једног од предуслова за наставак кретања БиХ ка ЕУ.

На састанку је разговарано о имплементацији Реформске агенде и основним правцима дјеловања Владе Српске и Владе ФБиХ, као кључних носилаца реформских процеса у БиХ.

На састанку је било ријечи и о осталим реформским процесима у Републици Српској и ФБиХ, прије свега, у областима јавне управе, образовања, здравства и социјалне заштите.

(Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Сократ

02.09.2015 11:44

Сад све Премијерки одговара кад су све касе испразнили већином у приватне џепове. Сада би пола радника да отпусте јер нема више пара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

02.09.2015 13:59

"Фактички" ми смо "бољи" дио БиХ и нама не треба сарадња са Федерацијом. Ха ха ха ха ха ха ха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Братунац

02.09.2015 14:19

Јели ова слика у БИХ......или.....новалицу бруко издајника ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

колеге нисмо

02.09.2015 14:31

За српске министре у Вијећу министара каже да су издајници а за сарадњује са Новалићем. Досљедна је нема шта. Не могу да вјерујем да је неко оволико деформисан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

луткар

02.09.2015 21:10

Ех Новалићу, не можеш буџет пунити кредитима. Пружи се колики су ти сећија и јорган. Једноставно отпусти администрацију коју немаш чиме плаћати. Имаш је вишка више од пола. Плавуши је џаба било шта препоручити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрачај прекајски

02.09.2015 22:17

Она тумара, саплиће се и посрће.., то се и са небеса види. О томе и птице гракте у сусједном парку М.Стојановић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошко Мишкић

03.09.2015 07:06

Када политичари из СДС-а, сарађују са политичарима из Федерације, тада су они издајници Српског народа. А када Цвијановићка и Додик сарађују са тим истим политичарима из федерације, онда су они патриоте, који раде у интересу Републике Српске. Какво лицемерје од стране "наших патриота" из снсд-а.

ОДГОВОРИТЕ