Зеница дочекала Туку!

Око шест хиљада људи присуствовало је у петак увече свечаном дочеку за најбољег босанскохерцеговачког атлетичара Амела Туку, који се вратио у Босну и Херцеговину са Свјетског првенства у Пекингу гдје је освојио бронзану медаљу.

Остали спортови 29.08.2015 | 11:15
Зеница дочекала Туку!

Свечани дочек организовао је Атлетски клуб „Зеница“ у сарадњи са ЈП за управљање и одржавање спортских објеката те Градом Зеница на атлетском стадиону "Камберовића поље" у Зеници.

Амел Тука стигао је у Сарајево око 19 сати, гдје је уприличена конференција за новинаре на Међународном аеродрому, након чега се упутио према свом другом дому, атлетском стадиону у Зеници гдје је направио своје прве кораке у овом спорту.

Амел је након доласка на терен атлетског стадиона у Зеници истрчао почасни круг, како би поздравио присутне, који су му упућивали громогласне аплаузе извикујући његово име. Потом се упутио према позорници.

Обраћање је почео ријечима како је медаља коју је освојио, не само његова, него и медаља свих људи Босне и Херцеговине.

„Хвала вам на свему, Босанци и Херцеговци. Ја вам се од срца захваљујем на свему што радите за мене, што сте ми пружили велику подршку, због тога сам и освојио медаљу, то је оно што ми је било потребно“, рекао је Тука.

Амел Тука се захвалио свима на подршци, као и суграђанима који су редовно пратили његове трке и навијали, а посебно се захвалио својим родитељима.

Претходно су се обратили Амелове клупске колеге и представници клуба у којем тренира који су поручили да је Амел, не само добар спортиста, него и човјек и пријатељ.

Хамза Алић, Амелов клупски и колега из репрезентације БиХ у атлетици, рекао је како је Амел прије свега добар пријатељ и човјек и одличан спортиста.

„Он је, прије свега, велики човјек, свашта смо прошли кроз ових неколико година. Када је он дошао, био је дјечак, а ја сам био већ у најбољим годинама. Нико никада није очекивао да ће направити овакве резултате, знали смо да је таленат, али да ће направити овакве резултате, нико није очекивао да ће овако успјети“, рекао је Алић.

Додао је како је Амел стигао до сасвим новог нивоа и да је трећи најбржи бијелац на свијету који је истрчао вријеме 1:42:51 у утрци на 800 метара. Алић је рекао како Аргентина има Лионела Месија, Србија Новака Ђоковића, а Босна и Херцеговина Амела Туку.

Суад Какњо, предсједник Атлетског савеза БиХ, рекао је како ће атлетске приче причати успјешни бх. атлетичари.

„Атлетски стадион на 'Камберовића пољу' већ деценијама гледа успјехе људи који су овдје тренирали. Ја нећу говорити о деценијама, него о 2007. години када је овај стадион добио ново рухо, а тада је започела најмодернија прича зеничке атлетике, што је изродило велике успјехе Амела Туке, Хамзе Алића, Дејана Милеуснића, Месуда Пезера, сви су они постигли запажене резултате“, рекао је Какњо.

На крају званичног програма услиједио је ватромет и пјесма, а и сам Амел Тука запјевао је са окупљенима на стадиону у Зеници.

Подсјетимо, Амел Тука освојио је треће мјесто у утрци на 800 метара на Свјетском првенству у Пекингу са временом 1:46:30, освојивши бронзану медаљу, прву медаљу за Босну и Херцеговину на свјетским првенствима у атлетици.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Илиј

29.08.2015 13:12

Туко Србине. Помоли се Богу и врат вијери прађедовској!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Школа

29.08.2015 19:20

А ти се врати школи основној...

Name

БАНЕ

29.08.2015 14:42

А циме си ти оптерецен цовјеце?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

01.09.2015 05:47

Честитке човјеку који је радио и рад се исплатио. А ви што чекате нећете никад направит корак треба почети, а не чекати.

ОДГОВОРИТЕ