Сале након Словеније: Фокус на одбрани, радује ме жеља!

Селектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић каже да ће главни циљ до одласка на Европско првенство бити фокус бити на елиминацији грешака у одбрани.

Кошарка 28.08.2015 | 09:45
Сале након Словеније: Фокус на одбрани, радује ме жеља!

"Примили смо много кошева због пада концентрације у нашим одбрамбеним концептима. То је оно на чему морамо да радимо периоду који је преостао до почетка Европског првенства. Не смемо да дозволимо да из наших постављених одбрана противник постигне лаке поене", рекао је Ђорђевић.

'Орлови' су у оквиру припрема за шампионат Старог континента забележили седму узастопну победу, пошто су у љубљанској хали Стожице савладали селекцију Словеније.

"Осим тога, утакмицу смо одиграли чврсто, са јасном жељом да из добре колективне одбране, правимо резултат и то је добро. Жеља и добар однос према игри били су присутни највећим делом утакмице. Још неколико наших важних играча кроз минуте у игри траже прави нападачки ритам и верујем да ће га до почетка шампионата и достићи. Зауставили смо игру у транзицији словеначког тима и добро одговорили и на њихову поставку са две четворке. Треба да елиминишемо одбрамбене грешке које сам споменуо, да још више подигнемо концентрацију у одбрани. То ће нам бити главни задатак у до одласка у Берлин", истакао је Александар Ђорђевић.

Последњи тест, после ког ће отпасти преостала два играча из тренутне екипе, вицешампиони света имаће у суботу у Бањалуци, када ће им противник такође бити Словенија.

Евробаскет је на програму од 5. до 20. септембра, наша селекција играће у групи Б у Берлину, а ривали ће јој бити Исланд, Турска, Шпанија, Италија и Немачка.

Коментари / 0

Оставите коментар