Бјелица водио Србију до побједе над Словенцима!

Кошаркаши Србије победили су Словенију са 79:70 (22:20, 18:13, 16:16, 23:21) у пријатељском мечу у завршници припрема за предстојећи Еуробаскет.

Кошарка 27.08.2015 | 22:30
Бјелица водио Србију до побједе над Словенцима!

После овог меча, Србија ће у Бањалуци у суботу одиграти још један против Словенаца, па следи одлазак у Берлин, где ће се "орлови" у групи Б надметати са Шпанијом, Италијом, Турском, Исландом и Немачком. Србија је стартовала у петорци Теодосић, Марковић, Бјелица, Милосављевић, Кузмић, са друге стране су били Николић, Зоран Драгић, Јоксимовић, Зупан и Слокар.

Већ први напад Словенаца заустављен је уз агресивну одбрану какву захтева селектор Ђорђевић, уследила је атрактивна асистенција Теодосића за тројку Бјелице, а реванширао се Драгић истом мером.

Поигравали су се Теодосић и Бјелица, пажња коју су привлачили ослобађала је простор и другим играчима, Марковић је то искористио, али и Кузмић добром игром у оба правца. Уз лаке поене, брзо је забележио две блокаде, па је Србија повела са 5:12.

Уследиле су бројне измене у оба табора, Јака Блажич је ређао грешке, затим се искупио тројком, док је Радуљица преузео место Кузмића, а Бјелица је предњачио у ефикасности. Тројке су биле рецепт Словенаца да се ухвати прикључак, што је учињено за 20:22, резултат прве деонице.

Заређао је и Бјелица две блокаде, Богдановић је добро сарађивао са њим и Теодосићем у једном нападу, али је зато прерано направио другу личну грешку. Није био задовољан Ђорђевић, нарочито кад је Теодосић изгубио лопту за лаке поене Препелича (26:28), па је затражио тајм-аут. Било је нервозе и после тога, Симоновић је промашио закуцавање, одбрана је изиграна када се заборављени Зоран Драгић прошетао кроз рекет за наставак неизвесне борбе (28:30).

Словенци су изнудили и фаул Милутинова у нападу, да би предност увећао Недовић, иако му је лопта исклизнула из руку при шуту, затим и Милосављевић. Предност је константно расла, постала је двоцифрена захваљујући Бјелици, а надовезао се и Богдановић са линије пенала (28:40).

Подбацило се само при шуту за три (2/13 у првих 20 минута), Теодосић је на крају једва послао лопту до ивице обруча, да би Блажич из продора кроз рекет поентирао за 33:40 и крај друге деонице.

Тројка Зорана Драгића била је покретач серије Словенаца у наставку, поново су пришли на два поена заостатка, Србију је пробудила асистенција Марковића за Радуљицу, коначно је и тројка "прорадила", преко Милосављевића (38:45), али на кратко. Четврта лична Радуљице донела је нову шансу Кузмићу, онда су почели да се ређају нови промашаји споља, неуспешно су се форсирали шутеви иза линије 6,75.

Вребали су Словенци дуго прилику за изједначење, дочекали су је преко Омића на сјајну асистенцију расположеног Драгића (47:47), Недовић је затим тргао тим уз добру финту за враћање предности. Покренута је серија 9:2 тројком Бјелице, лидера Србије, што је било довољно за 49:56 пред улазак у последњи период игре.

Праву подршку Бјелица је добио тек у Недовићу, другом играчу који је дошао до двоцифреног кошгетерског учинка на утакмици. Као да није могло без нових осцилација, потпуно се разиграо Омић и довео Словенце на 69:74.

Словенија - Србија 70:79 (20:22, 13:18, 16:16, 21:23)

Словенија: Јоксимовић, Рупник, Препелич 7, Блажич 7, Николић 3, Драгић 14, Зупан, Балажић 9, Загорац, Димец, Омић 15, Клобучар 10

Србија: Теодосић 4п, 5ас, Симоновић 4, Богдановић 9, Бјелица 19п, 4ск, Марковић 7п, 5ас, Калинић 4п, 5ск, Милосављевић 5, Радуљица 11, Ерцег, Штимац, Недовић 11, Дангубић

Коментари / 0

Оставите коментар