Инцко у Бечу: Ријетка шанса за Балкан

Високи представник за Босну и Херцеговину Валентин Инцко присуствоваће другом годишњем Самиту шефова држава и влада земаља западног Балкана који се одржава данас и сутра у Бечу.

Босна и Херцеговина 26.08.2015 | 16:30
Инцко у Бечу: Ријетка шанса за Балкан

“Прошлогодишња конференција у Берлину резултирала је новом европском иницијативом за БиХ, а овогодишњи самит у Бечу представља наставак и јачање овог процеса. Ово је прилично ријетка шанса, али и идеална прилика за БиХ и представнике других земаља да преузму позитивну улогу у изградњи снажнијих веза у региону, и да покажу како се БиХ озбиљно намјерава ухватити у коштац с изазовима с којима се земља и њени грађани суочавају”, рекао је Инзко.

Додао је да овај самит треба у потпуности искористити, с обзиром на то да је ријетка прилика да је западни Балкан два дана у години тема број један за међународну заједницу и Европску унију.

Током боравка у Бечу, Инцко ће учествовати и у панел дискусији на високом нивоу “Билатерални спорови на Западном Балкану, спријечавање потенцијалних будућих проблема”, коју организује Министарство спољних послова Аустрије, те ће искористити боравак у Бечу и за низ билатералних сусрета, најављено је из Канцеларије високог представника (ОХР).

Извор: Фена

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Серафим

26.08.2015 14:39

Иста ова багра разбије јудеославију а онда трази неке сназније везе у региону то јесте да Србија пристане да заувек преда и потписе, те окупиране србске Крајине и Косово, или се испуњава она титова слаба Србија јака јудеославија, а сада слаба Србија јак регион.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вријеме курве, фукаре и будале

26.08.2015 15:06

Потпуно разваљеној Босни и Херцегивни ће бити дата понека цркавица. Кад се процијени да је зрела за одстрел, БиХ ће бити одстријељена. А онда ће ЕУ преузети команду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ким

26.08.2015 15:39

У какву су Босну ушли у 19-том вијеку, ћћи ће и сада, јер су нас у то доба вратили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инцковици

26.08.2015 15:59

Двадесет година цекамо САНСУ И НИШТА!

ОДГОВОРИТЕ