Хрвати у проблему пред почетак Еуробаскета!

Кошаркашки репрезентативац Хрватске Марко Томас истегао је мишић листа, али његов наступ на предстојећем Европском првенству још није доведен у питање, саопштио је Кошаркашки савез те земље.

Кошарка 27.08.2015 | 14:30
Хрвати у проблему пред почетак Еуробаскета!

Томас ће пропустити припремни турнир у загребачкој Арени, на којем ће се Хрватској од среде до петка супротставити репрезентације Естоније, Босне и Херцеговине и Израела.

„Дијагностички прегледи ултразвуком и магнетном резонанцом потврдили су да се код Марка Томаса ради само о истегнућу мишића листа. Марков наступ на Еуробаскету није под знаком питања, али ће пропустити припремни турнир у Загребу", рекао је главни лекар хрватске кошаркашке репрезентације Миран Мартинац, преноси Хина.

Мартинац је навео да је за опоравак од такве потврде потребно неколико дана мировања уз спровођење терапије.

Томасова повреда, с обзиром на његову историју и две године изостанка из репрезентације управо због здравствених проблема, у првом је тренутку је шокирала његове саиграче и селектора Велимира Перасовића.

„Није лако кад се то догоди било ком играчу, поготово у овој фази припрема. Тежак је то ударац за све. Доста радимо и на превентиви, баш како би избегли овакве ситуације, али на неке ствари не можемо да утичемо", рекао је Перасовић.

Перасовић ће од среде до петка имати прилику да тестира репрезентацију без Марка Томаса, али и с новопридошлим америчким играчем Донтејом Дрејпером.

„Тешко је након само једног дана говорити у каквом је стању, али је евидентно да није пуно тренирао. Код америчких кошаркаша је добра ствар што врло брзо улазе у форму. Има велику жељу, играчи га знају и добродошао је, али не може још пуно на терену. Још му се мешају акције", рекао Перасовић.

Европско првенство у кошарци одржава се од 5. до 20. септембра.

Коментари / 0

Оставите коментар