СК: Топло, хладно, врело - пао првак свијета!

После пораза од Кине у првом колу Светског купа у Јапану, Српкиње победиле снажну, тренутно најјачу селекцију света - САД.

Остали спортови 24.08.2015 | 12:20
СК: Топло, хладно, врело - пао првак свијета!

Борба за Светски куп, али и визу за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру за Србију и даље траје!

Изабранице Зорана Терзића на колена су бациле актуелног светског првака, победника Гран прија и вицешампиона из Лондона - репрезентацију Сједињених Америчких Држава.

ПОДВИГ!

Селекција која је ове године изгубила само од Кине, положила је оружје пред Мајом Огњеновић и другарицама после велике борбе у пет сетова - 25:20, 22:25, 18:25, 25:19, 15:6.

Кидање живаца настављено је у недељу.

Реално, није ни могло другачије против тренутно најјаче екипа света. Србија је са друге стране мреже, у 2. колу Светског купа, овај пут у Матсумотоу, имала расположене Американке, пуне самопоуздања после свих успеха и победа последњих година.

Почело је одлично, добијеним првим сетом.

Ситуација се, међутим, потпуно окренула у корист САД у наредна два сета. Американке су прилично лако стигле до вођства и на корак од друге победе у Јапану (у првом колу победиле Ј. Кореју 3:0), а Србија на ивицу другог пораза (изгубила од Кине 3:1).

Али, од тог тренутка на терену је постојао само један тим. Резултатом 25:19 наш тим изборио је тајбрејк, а у њему потпуно доминација. Светски првак освојио је само шест поена, а Србија прве бодове на турниру у Јапану.

Учешће на Олимпијским играма обезбедиће прве две селекције. До краја такмичења остало је још девет кола.

Коментари / 0

Оставите коментар