Синсинати за Новака остао сан!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић остао је без Златног Мастерса, пошто је у финалу Синсинатија поражен од Роџера Федерера.

Тенис 24.08.2015 | 10:50
Синсинати за Новака остао сан!

Ђоковић је одиграо испод својих могућности и поражен је у два сета, резултатом 7:6 (7-1), 6:3.

На тај начин Швајцарац је спречио Србина да дође до јединог трофеја на турнирима из серије 1.000 који му недостаје. Освојио је седми пехар у америчком граду из исто толико финала, док је Ђоковић поражен у петом покушају да се упише у историју.

Ово је био 41. међусобни сусрет двојице тенисера, а Роџер сада води са 21-20 у победама. Стигао је до 24. Мастерс трофеја, исто колико има и његов данашњи противник.

Новак је потврдио да се не налази у очекиваној форми пред УС опен, али је и тако успео да одигра два финала. У овом мечу био је сувише пасиван, а када је почео да губи, поново је показао знаке малодушности.

С друге стране, освајач 17 Грен слем титула био је изузетно расположен и агресиван, покушавајући да нападне сваку краћу лоптицу.

„Превише добро, превише добро“, изјавио је Ђоковић на мрежи док се поздрављао са Федерером.

Од понедељка други играч на АТП листи донео је добру одлуку да пропусти Торонто јер је био изузетно свеж и мотивисан да одбрани овај трофеј. То му је пошло за руком, а да на целом турниру није претрпео ниједан брејк!

На листи најбољих тенисера света вратио се одмах иза Ђоковића, па је њихов меч у Њујорку тек у финалу.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

мићо

24.08.2015 10:40

Браво Ноле, није ни друго мјесто за бацити

ОДГОВОРИТЕ