Џенифер Лоренс најплаћенија глумица Холивуда

Глумица и оскаровка Џенифер Лоренс је са 52 милиона долара овогодишње зараде најбоље плаћена холивудска глумица, пише магазин „Форбс“. На другом месту је Скарлет Јохансон са 35,5 милиона долара а на трецхем комичарка Мелиса Макарти са 23 милиона долара.

Забава 21.08.2015 | 14:35
Џенифер Лоренс најплаћенија глумица Холивуда

Магазин Форбс наводи да су четири глумице зарадиле више од 20 милиона долара од својих глумачких и других ангажмана, док је ту бројку зарадио 21 глумац, што само показује колика неједнакост влада у Холивуду.

Форбс је подсетио и да је у филму Америчка превара где је Лоренсова глумила, било извештаја о значајној разлици у плати глумаца и глумица односно да су глумци добили два посто већу плату од колегиница.

Часопис је указао и да жене ређе добијају главне улоге у филмовима, а још ређе у блокбастерима који доносе брдо пара глумцима попут Тома Круза (Немогућа мисија) или Роберта Даунија Џуниора (Ајрон Мен).

Раније овог месеца, саопштено је да је Дауни Џуниор најбоље плаћени глумац са 80 милиона долара зараде ове године.

Лоренс (25) једна је од најмлађих холивудских звезда. Оскара је добила 2012. године за улогу у филму У добру и у злу (Силвер Линингс Плаyбоок).

На овогодишњу листу доспела је и једна међународна глумица - Кинескиња Фан Бингбинг која је на четвртом месту са 21 милион долара зараде док је на петом Џенифер Анистон са 16,5 милиона.

У топ десет ушле су и Џулија Робертс (16 милиона долара), Анђелина Џоли (15 милиона), Рис Витерспун (15 милиона), Ен Хатавеј (12 милиона) и Кристен Стјуарт (12 милиона долара).

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар