"Издржаћу, јер је ово битка за све Србе!"

Из болничке постеље Ивановић поручује: Морам да издржим, јер водим борбу за достојанство нашег народа.

Србија 21.08.2015 | 12:24
"Издржаћу, јер је ово битка за све Србе!"

Тешко је, али се мора издржати, јер ово више није само моја борба. Ово је борба за миран и достојанствен живот свих Срба који живе на Косову и Метохији. Надам се да ћу из овог изаћи као победник, и да ће моја битка резултирати стварањем бољих и повољнијих институција. Еулекс мисија има много слабости, али за њу нема нове алтернативе.

Ово је, дрхтавом руком, јуче, 14. дана штрајка глађу, у писаној изјави за "Новости", навео председник Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић.

И то свега неколико секунди пре него што су га лекари, због болова у стомаку од којих му на тренутке престаје рад срца, са полуинтензивне неге пребацили на коронарно одељење.

Преко нашег листа свима је поручио да од гладовања не одустаје.

Репортеру "Новости" је махнуо, и на питање: "Како сте?", одговорио:

- Не баш добро.

Његова супруга и сарадници свакодневно покушавају да га натерају да почне да узима храну.

- Покушавамо сви да га убедимо да престане са штрајком, али он је истрајан. Тешко нам је и сваки дан је нова неизвесност. Очекујемо да га посети и владика Теодосије и да он покуша да га убеди да заустави штрајк - рекла је за "Новости" Ивановићева жена Милена Ивановић.

Један од лидера Срба са КиМ лежи у изолованом апартману Здравственог центра у Косовској Митровици и под сталним је надзором. Испред врата се смењује по неколико чувара, а испред болнице патролира полиција.

Порука коју је Ивановић написао за "Новости"

У његову собу улазе само лекари, медицинске сестре, чланови породице, партијски сарадници и адвокати. У посете које трају пола сата дневно могу да дођу само они који су га обилазили док је био у затвору.

- Успела сам да се задржим код њега само пет минута, јер му је било лоше - рекла је "Новостима" Ксенија Божовић, заменик председника "Грађанске иницијативе". - Притисак му је варирао и морали су хитно да га одведу на снимања и на коронарно одељење.

ТРПИ НЕПРАВДУ ОД 27. ЈАНУАРА 2014.

Први човек "Грађанске иницијативе СДП" почео је штрајк глађу 7. августа тражећи да се брани са слободе. Он покушава да скрене пажњу на себе и неправду коју трпи од 27. јануара 2014, када је ухапшен. За годину и по дана, испитано је педесетак сведока, а свима је, тврде у СДП, постало јасно да је процес политички, а не правни.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 0

Оставите коментар