Младић: Друже Ори, када ме ослободите послаћу вам литар "фронтоваче"

Оптужени генерал Ратко Младић обећао је данас, током заседања Хашког трибунала, да ће председавајућем судији Алфонсу Орију послати литар ракије "фронтоваче", након што га "ослободи".

Република Српска 20.08.2015 | 22:47
Младић: Друже Ори, када ме ослободите послаћу вам литар "фронтоваче"

Кад ме будете ослободили, послаћу вам литру фронтоваче - рекао је судији генерал Младић, обраћајући му се са "друже Ори".

Генерал Младић се судији обратио на крају исказа сведока одбране Жарка Стојковића, коме је био кум на венчању у Београду, 16. јула 1995., у време када је, по оптужници, ВРС стрељала хиљаде Муслимана из Сребренице.

Стојковић и његова супруга Биљана јуче су Младићу дали алиби за тај дан, потврђујући да је био на њиховом црквеном венчању и свадбеном весељу у Београду.

Тужилац желео да зна да ли је Младић пио и пушио на свадби

Тужилац Питер Меклоски данас је сведока Стојковића детаљно испитивао, између осталог, и о томе шта се на свадби у београдском ресторану "Два рибара" пило - вино и шљивовица - и шта је пио генерал Младић.

Стојковић је казао да је Младић попио мало ракије само при здравици коју је као кум посветио младенцима.

Тужилац и судије желеле су да знају и да ли је генерал Младић на свадби пушио, те да ли је напуштао сто и одлазио у тоалет. Сведок је и једно и друго негирао, после чега му је заступник оптужбе показао фотографију на којој Младић за свадбеним столом, седећи до младенаца, држи цигарету у руци.

По окончању Стојковићевог сведочења, оптужени Младић затражио је да не присуствује расправи о административним питањима, која је уследила, зато што одбрана није имала више сведока на располагању.

Пошто га је председавајући судија питао да ли се одриче права да присуствује наставку рочиста, Младић, коме је расправно веће иначе забранило да гласно говори у судници, рекао је: "Друже Ори, одричем се права и имам потребу да примим кумове у затворској јединици. И када ме будете ослободили, послаћу вам литру фронтоваче".

Прошле недеље, алиби генералу Младићу за дане од 14. до 17. јула 1995. године дала је, пред судом у Хагу, и његова супруга Босиљка, која је посведочила да је он те дане провео са њом у Београду.

У досадашњем току процеса, тужиоци нису оспоравали да је генерал Младић тада био у Београду, сусрећући се, поред осталих, са председником Србије Слободаном Милошевићем и представницима међународне заједнице.

Тужилаштво, међутим, тврди да је Младић и из Београда имао пуну команду и контролу над ВРС.

Хашки процес генералу Младићу биће настављен у понедељак, 24. августа, исказом новог сведока одбране.

 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Мислим

20.08.2015 19:12

Као сто је рекао Сесељ.. Да це те сва го.на сто сте изасрали морати сами појести.. Чуј то.. Дали је Младиц пио и пушио и Дали је ишао у ВЦ.. Исусе бозе Дебила.. Ко јос данас ИДЕ у ВЦ или WЦ.. Сигурно је ишао у ВЦ и одатле наредио Стрељање !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеро

20.08.2015 21:43

Сесељ је бас параметар за одмјеравање глупости.

Name

Друзе

21.08.2015 01:57

Није било вазно да ли је пушио или пио.. него да ли свједок говори истину.И ухватио га у лази.

Name

Простата

20.08.2015 20:09

Мозда има проблеме с простатом сад па хоце знати од кад то има. Не знам ста би друго радио у WЦ-у. Линију није могао звати с обицних телефона цак и да је био у Босни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

20.08.2015 20:55

Издрзи Генерале Срби те воле!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

21.08.2015 14:53

Наш генерале, ти си наш понос и легенда заувјек. Ти си једини човјек због кога сам поносан што си ми баш ти био командант. Све остало је у другом плану. Зашто још нико није поменуо да ниси дао ниједном војнику да носи кокарду и пусти браду? Ови из Хага и наши душмани могу само да једу го..а. Требао си узети Шешеља за адвоката да опет прави лакрдију од силних адвоката и судија 12 година. Живио ти нама Генерале још 100 година и живјећеш заувјек јер легенда не умире!

ОДГОВОРИТЕ