Бори ли се неко против корупције у Српској?

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић средином децембра прошле године је обећала да ће борба против криминала и корупције бити приоритет рада Владе. Од тада је прошло осам мјесеци. Провјерили смо да ли је и шта је до сада урађено?

Република Српска 19.08.2015 | 22:39
Бори ли се неко против корупције у Српској?

Воље за борбу против криминала и корупције у Републици Српској, јасно је - нема. Барем, ако је судити према досадашњим резултатима. Жељка Цвијановић је прије осам мјесеци експозе представила, дужност преузела али обећање није испунила.

Осам мјесеци касније, испоставља се да то није кључни приоритет. Одлучност у борби против криминала и корупције, за сада, постоји декларативно.

Влада Републике Српске одржала је укупно 33 сједнице. Према доступним информацијама криминалом и корупцијом бавила се на једној сједници, и то крајем фебруара кад је усвојила Информацију о нацртт стретегије и акционог плана за борбу против корупције до 2019. године. У међувремену је још формирана Комисија која има за циљ борбу против криминала и корупције.

Међутим, ни од тога, за сада, нема вајде. Добро упућени, тврде, да Космисија за споровођење стратегије за борбу против корупције постоји само на папиру. Чланови Комсиије мјесецима нису чак ни сјели за исти сто. Шта ради и чему односно коме служи – одговора још нема.

БН ТВ

 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

радници

19.08.2015 17:19

Има како нема лопови рекетаси зеленаси постеи из мупа на високој позицији где могу и раде то да пријаве појединих предузеца дрзе у ладицама а гдје се не успију наплатити ту је пријава паметнији и од судуја и тузиоца они се сматрају да су то све они и да нико им не треба. Купили по Пристини кад је био рат дипломе по Крагујевцу само стета вецина професора у затвору са правног факултета али нема везе они су заврсили или аставник географије главни у мупу имају куце виле станове пословне просторе од полицијске плате за седам месеци бивси министар купи елитну куцу у Б.Луци, стан, затим стан у Бијељини да се зна које постено зарадио од полицијске плате. Они се боре против корупције .

ОДГОВОРИТЕ
Name

пријатељ

19.08.2015 17:22

Претресите ладице поједиих високих званицника са привредног криминала па це се видјети гдје лезе корупирани и они који се престављају јавности као постени али неце нико то да уради па би јавност видјела ста је брука и срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

вук

19.08.2015 18:16

Па ови што би се као требали борити против корупције,први би са својим менторима могли покренути поступак за самохапшење.Е ако то може може и дрвени шпорет послужити.Ма има нас дебила брате на хиљаде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цишпула

19.08.2015 18:16

Најгори на свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

19.08.2015 18:46

Па муповци брате, изуцили занат код зеленаса, нарко босова, аутокриминалаца и дарка елеза, има све да фрсти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

панда

19.08.2015 19:22

Послао би ја вама,јанезе у року шест месеци ти манијаци би танко пи..ли .

Name

Блеф, импровизација

19.08.2015 19:50

Стратегије, акциони и оперативни планови, елаборати интегритета, ударне групе..., како то опасно звучи. И моћно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

19.08.2015 23:18

Против корупције се боре : дрекавац,"фактички",Шкрбић,Шпирић,Џомбић,Тегелтија са супругом Душком,Миле Радишић,Душанка Мајкић,Клошарац и остали вријдени чланови тима за борбу, ако нисам добро послагао првенце те борбе молим да ме исправите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВОЈВОДА

20.08.2015 09:47

Заборавио си на Сизифа!

Name

лепа

20.08.2015 06:34

Али прво велике рибе хватајте,ако вам нису добри пријатељи или блиски Рођаци.Хи Хи, Али ово схватити озбиљно.!

ОДГОВОРИТЕ