Ово је бомбаш који је убио 22 особе

Тајландски премијер Прајут Чан-оча рекао је данас да локалне власти трагају за осумњиченима за бомбашки напад у Бангкоку, у коме је погинуло 22 људи, међу којима осам странаца, а 140 је рањено.

Свијет 18.08.2015 | 18:00
Ово је бомбаш који је убио 22 особе

Тајландске власти су саопштиле да су захваљујући снимцима сигурносних камера дошле до сазнања ко би могао бити извршилац јучерашњег бомбашког напада..

"Данас смо прегледали снимке камере за осматрање. Видјели смо неке осумњичене, али није јасан снимак. Морамо да их нађемо", рекао је Прајут новинарима у Бангкоку пошто су осумњичени снимњени кружном камером телевизије ЧТВ.

Експлозија се десила око 19 часова по локалном времену, у области испуњеној туристима, службеницима и купачима.

"Много је јасније ко су бомбаши, али не могу да откривам сада више. Ми нисмо искључили тероризам", изјавио је Прајут док је журио јутрос на састанак владиног кабинета, додаје АП.

Полиција је навела да се експлозија бомбе догодила на раскрсници код престоничког пословног и туристичког дијела у непосредној близини великих продавница и главног хиндуистичког светилишта - на главној раскрсници Раџпрашонг.

Храм посвећен хиндуистичком божанству Брахману веома је популарно туристичко мјесто у главном граду Тајланда и налази се поред прометног тржног центра.

У Бангкоку је релативно мирно откако је у мају прошле године војска смијенила цивилну владу послије вишемјесечних, насилних демонстрација против те владе.

Војне власти су изазвале нове тензије када су саопштиле да до 2017. године неће бити никаквих избора и да жели измјене устава које би дозволиле установљавање некакве врсте владе за ванредне ситуације умјесто изабране владе.

Аутомобили-бомбе и мотоцикли-бомбе су у Бангкоку готово непозната појава, мада се користе на југу Тајланда гдје годинама траје побуна муслиманских сепаратиста.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тито.

18.08.2015 18:07

Замолио бих муслумане широм свијета да живе у миру са својим комшијама.

ОДГОВОРИТЕ