Градишка: Иза изворног СДС-а стоји СНСД

Политичка криза и блокада локалног парламента у Градишци изазвана је злоупотребом одборничких мандата од стране одборника који су направили скупштинску већину са СНСД-ом те незаконитим сазивањем и одржавањем спорне ванредне сједнице СО Градишка од 23. фебруара, рекао је на данашњој конференцији за медије предсједник Општинског одбора ПДП-а Градишка и посланик ове партије у Парламенту Републике Српске, Милан Шврака.

Република Српска 17.08.2015 | 22:50
Градишка: Иза изворног СДС-а стоји СНСД

Шврака је нагласио да је седамнаест одборника скупштинске већине покушало да "демонстрира силу и да покаже да могу да раде шта и како хоће", те да су све то урадили уз снажну подршку Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске, Окружног и Основног суда.

"Ипак одлука Врховног суда Српске вратила је све на почетак, наложивши да се све уради како Правда и закон налажу и тај ванпроцедурални покушај преузимања власти у Градишци показао се неуспјешним ", истакао је Шврака.

Према његовим ријечима, поставља се велико питање како људи који су изашли из партија у којима су освојили одборничке и посланичке мандате могу да буду прави заступници интереса грађана.

Партија демократског прогреса, каже Шврака, овакав покушај преузимања власти посматра као опструкцију функционисања локалне заједнице од стране СНСД-а, који је 2012. године изгубио власт у Градишци и који покушава да омаловажи резултате локалне власти у протекле три године.

"Ти резултати су стабилизација општинског буџета и враћање 10 милиона кредитних обавеза. То је успостава привреде и економије у Градишци, што доказује податак да је у том периоду у Агро-индустријску зону Нова Топола дошло 15 инвеститора. Такође реализован је пројекат водоснабдијевања поткозарских села, гради се заобилазница и нови царински терминал, а захваљујући залагањима Младена Иванића и Игора Црнадка и нови мост на Сави постао је приоритет, навео је Шврака.

Предсједник СО Градишка, Радислав Дончић, за политичку блокаду у Градишци оптужио је народне посланике Славка Дуњића и Зорана Аџића те министра просвјете и културе Дану Малешевића.

Они и група одборника, каже Дончић, нису могли да трпе домаћински однос актуелне власти и враћење 10 милиона марака кредита, него су хтјели да одлучују у које намјене ће бити трошена та средства.

"Крајња намјера је да заузму буџет и да на неки начин награде себе и своје послушнике", нагласио је Дончић.

Он је истакао да ће све то бити препознато од стране грађана те да ће се он лично и ПДП потрудити да све релевантне институције, попут СИПА и Тужилаштава, испитају поријекло имовине свих који су учествовали у овом процесу.

Дончић је додао да је сада јасно да иза организације Конвенције Изворног СДС-а, која би требало да буде одржана 28.августа, стоји и СНСД, што је, како каже, припрема за изборе наредне године.

Начелник Одјељења за привреду општине Градишка, Љубимко Чакаљ, рекао је да се од 2012. године 15 инвеститора у Агро-индустријској зони Нова Топола обавезало да ће уложити 47 милиона марака и запослити 634 радника.

Он је потврдио да је једна италијанска фирма, која је била заинтересована за улагања у Агро-зону, "вјероватно због политичке игре" отворила погон у Лакташима, али да је права информација да је та фирма планирала да запосли 60, а не 300 радника.

"Такође ова фирма је тражила да се обједини неколико већих парцела у Агро-зони, што је захтјевало измјену регулационог плана. Било је спремности да се изађе у сусрет, али је дошло до блокаде парламента. Такође требало је обезбједити електричну енергију за погом снаге 8 мегавата, на што је од стране директора Електродистрибуције у Градишци дошао одговор да би се могла обезбједити трафостаница од 5 до 6 мегавата", навео је Чакаљ.

БН ТВ

Коментари / 33

Оставите коментар
Name

Градиска РС

17.08.2015 14:13

Какав изворни СДС и те Дуњицеве лопурде...Дуњиц Адзиц и перфидни Дане Малесвиц су три највеца лопова у Грсдисци.Питајте Дану за кредит који је подигао док је био директор сколе у Градисци.Подигао је кредит за сколу који скола враца али је паре подјелио и расталио разним ликовима да би на крају све заврсило њему у дзепу.Он гура Владу Јанковица и ове дупелисце у ДНС -у да се истицу а он из ледја ради посао....комуњарска скола.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М. Микић

17.08.2015 16:07

Грађанима Градишке нису потребни муслимански муџахедини нити римокатолички хрватски крижари имају довољно џелата међу својим изрођеним грађанима који ће због личне користи да продају и потроше сами себе и све друге који буду за њих гласали.

Name

днк

17.08.2015 17:03

Изворни Додикови под.узни мишеви! То је јасно и мојој баби!Жали Боже изборног закона,иначе, све Дуњићеве и Стевандићеве фигуре трабало је давно уклонити са позиција.Један је СДС.То ће показати следећи избори а следбеници горе наведених проћи ће као и следбеници Драгана Калинића....и осталих плаћеника!

Name

диплома

18.08.2015 03:38

Тај успавани министар Малесевиц има у свом сјецању како се продају дипломе. Полако Дане само ти изигравај свеца све се зна и једног дане морацес исприцат тамо гдје се казе говорис истину и само истину.

Name

нн

09.06.2016 14:31

кад сте ви дозивјели да вам саса лазиц води странку и дом здравља у градисци мало се запитајте гдје сте

Name

нн

13.06.2016 21:35

е мој саса тицес опет бити софер после избора а донциц спреми велике гумене цизме да ти небуду ноге мокре па цес се прехладити

Name

Гласац

17.08.2015 14:16

Које глупирање? Мандати су посланицки,одборницки и то каже Изборни закон. То што неко мијења странку послије избора је ствар странке и појединца. У нормалној дрзави ово би се рјесавало демократски без минешања суда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одлицно

17.08.2015 14:21

Од 1995 је било пар милиона инвеститора који су запослили до сада око 15 милиона људи плус ових 634, то знаци да у Лијевцу пољу сада ради 15 000 634 радника. Е то је посао а не супља прица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

17.08.2015 14:47

Цињеница је да је ПДП и поред својих прелетаца остао доследан политике сви се понасају као нојеви једино Сврака стоји уздигнуте главе. Хајте ако има ко реците да ли Сврака има ораха или нецистих радњи.Није обецавао куле ни градове а цист образ.Слиједите примјер и ви остали. Побјегли су из ПДП-а мислеци да це настетити Свраки и ПДП-у,а остетили су само себе.ПДП це имати подрску Градиске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градишка

17.08.2015 20:36

Милане, какав ПДП, све ће изаћи на видјело!!!

Name

козинци

18.08.2015 06:43

Слазем се са Миланом, једини су остали доследни сами себи, па они су истјерали ову прелетацку багру на вријеме, кад су видјели ко су и ста су, нису они сами побјегли. Ако ниста друго, бар се понасају културно и не бахате се.

Name

Градиска

18.08.2015 07:56

Е мој Милане, док Сврака прима плату директора Дома здравља, нацелника интензивне његе, цлана управног одбора и посланика у Народној скупстини, ти питас има ли ораха у дзепу? Има запостављених пацијената, лезе у Брестовцини.

Name

милена

17.08.2015 15:15

Мутан је то извор,веома мутан и Крајишник и Снсд,у принципу то је иста болумента која лежи на леђима већ много деценија,осим што су се нарукли пара немају обреза а до пара су дошли јадном методом,али шта ћеш дошло вријеме да на једном мјесту видимо издајнике,окупила се братиај сколо свијет...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гацко

17.08.2015 17:41

Ста ти знас.

Name

Нова Топола

17.08.2015 15:53

Волио бих да ми неко објасни,али бас,ста је у Градисци у питању.Није ми стварно јасно какви су проблеми.Колико могу разумјети СНСД-ДНС и ови ИЗВОРЊАЦИ имају вецину.И гдје је сад запело.Љути ме ово мало,тацно би волио да се Топола одвоји као Станари,гуси нас ово висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

17.08.2015 17:51

И ми из Ровина ново насеље зелимо опстину....Сао Ровине...4евер...

Name

Ровине

17.08.2015 18:57

Хахахахаха,па ви и онако јесте независни.Сва десавања у Ровинама одрзавају се код вас.И нека,само напред,а и од 1500 становника Ровина,код вас је преко 600.Тамо гдје је прије 15 година била пустара,никао је једно лијепо насеље,које из дана у дан расте.

Name

вупер

17.08.2015 16:23

Добро да је неко скузио

ОДГОВОРИТЕ
Name

борг

17.08.2015 16:26

СНСД ФОРЕWЕР ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

рециклаза

17.08.2015 17:34

Иста ствар у Невесињу. Сурују нацелник који сљепо слуса савјетника о којем се сваста прица у овом граду.Раде иза ледја сдс а све у корист резима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгоја

18.08.2015 09:50

Све политицке странке треба укинути а основати поново Комунистицку Партију која је вец дузи низ година провјерена и која није оволику пљацку народа направила од како је постала а ови сада би унистили цијели свијет без орузја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брко

18.08.2015 11:10

Треба њих све расцерати, за оволико година су се добро обезбједили. Треба пустит сколоване младе људе који јос нису покварени и хоце да се доказују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Два црна гаврана

18.08.2015 12:39

Поприлично се умирило и ушутало око тог изворног СДС-а. Старији свијет па се брзо замарају, губе дах, немају кувета, а и ноге издају. Спотичу се и посрћу, свјесни да ни прву кривину савладати неће. Стропоштаће се уз тресак, расути и сасути у тифтике као стара расушена дрвена кола, која више нико саставити неће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миле додрк

21.08.2015 15:21

Какав Дуниц и изворни сдс он је увијек био уз снсд сав капитал је стекао за вријеме снсд власти скраценица за снсд је само напријед славко дуниц. А сто се тице свалера михајловица глуми неког патриоту а оставио свје Србе на Косову сто није остао са својим народом фуј какви су то лопови стекли толико за веома кратко вријеме фуј.фуј.гаде ми се такви људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сдс

28.08.2015 22:11

Дуњић уљез у Градишци,дошао из Фоче сада лијечи своје комплексе са похлепним Михајловићем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јоја

29.08.2015 20:11

Дуњићу ти си срамота за Градишку а посебно твој послушник похлепни Михајловић којем је цијела плата у кредиту.

Name

нн

08.11.2015 17:39

Мара Дриниц у 3 управна одбора Томиц Благоја у 2 савјетник из Бијељине. Зар ми немамо кадра који не ради да их замјени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

25.11.2015 16:54

Док Латиновиц са 2400 дизе плату на 4400 а Донциц 3300 и јос за нову годину подјеле 8000 км онда морамо видјети ко су лопови они дијеле насе паре зато морамо пазити кога бирамо.

Name

нн

26.01.2016 19:30

Зоран Латиновиц дезертер из Славоније.

Name

нн

26.01.2016 19:44

Јави се Зоране

Name

нн

27.01.2016 06:31

емој дезертеру и ти си пропао од 21 одборника имас 17

Name

нн

02.02.2016 17:33

Нацелник лопуза свјетска.

Name

нн

02.02.2016 18:32

Ма какав 17 14 одборника па ти си изгубио скупатинску вецину јеси способан за цувати овце.