Уснија Реџепова: Не дајте да умрем!

Уснија Реџепова, која већ три године болује од рака плућа, од уторка, кад је смештена у Клиничко-болнички центар у Београду, пролази кроз најгори животни период јер се свакодневно бори с неиздрживим боловима.

Србија 15.08.2015 | 19:14
Уснија Реџепова: Не дајте да умрем!

Екипа Курира контактирала је са певачицом телефоном и она је рекла да може да прими посету.

Једва прича

Уморна и неутешна, дочекала је новинаре у болничкој постељи, иако се све време савијала од болова и једва говорила због отежаног дисања. Међутим, њена жеља за опоравком је толико јака да се и сликала како би показала људима који се боре за живот да не треба посустати, већ се изборити до краја.

- Тешко је ово, не знам како сама себи да помогнем, а камоли неко други. Имам подршку породице, као и најближих пријатеља и колега, али ту сам где сам. Нисам покушавала да се лечим на приватним клиникама - тешко, али поносно изговара Реџепова, која се упркос свему обрадовала нашој посети.

Чак је у једном моменту успела да се осмехне, али убрзо су је савладали болови. Тражила је воду. А онда ју је ухватила паника да је не оставимо саму.

- Не пуштајте ме, останите са мном. Умирем! Готова сам! Борим се колико могу, хоћу да оздравим - завапила је Уснија, али је опет скупила снагу да настави:

- Свакодневно се мучим с боловима и тешко дишем. Стање ми се много погоршало. Лежим у кревету, једва успевам да седим. Покушала сам да устанем како бих прошетала, али не могу се ослонити на ноге. Доста сам смршала, као да нисам ја, људи ме чак и не препознају. Пијем само воду, немам снаге ни да једем. Узмем мало „плазмице“, и то је то.

Након неколико изговорених реченица, Уснија се закашљала. Замолила је да јој додају кисеоник, па је мало и дремнула. Имала је жељу да још разговара, па се тргнула из кратког сна.

Треба јој кисеоник

- Могу ја без оксигенске терапије, али кад ме много заболи или почнем да губим дах, морам да користим кисеоник. Лакше ми је кад има неког поред мене. Допутовали су брат и снајка из Скопља са мном, они највише брину о мени. Ипак, посећују ме и пријатељи, колеге... Кад сам се разболела, највише ме је обилазила Мерима Његомир, али у последње време је нема јер вероватно има обавезе. Биле су ми Изворинка Милошевић и Гоца Стојићевић. Морам рећи да сам се с Изворинком исплакала као дете. И моја Есма ми много помаже, уз мене је свим срцем - успела је све да наброји Реџепова, пре него што ју је поново савладао сан.

Неопходна помоћ

Жене које леже с њом у соби нашле су јој се у невољи, јер певачица нема уз себе особу која је задужена за целодневну бригу о њој, а како Курир сазнаје, лекари је обилазе тек на сваких пет сати.

- Жао нам је Усније, муче је болови, помажемо јој колико можемо, али само један дан у болници с оброцима кошта 2.000 динара. Било би лепо кад би се неко од њених колега ангажовао да јој помогне - апелује једна од жена која је са Уснијом у болници.

(Курир)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Логика...

15.08.2015 17:42

Не дајте да умрем... Имала си Библију, Куран,.. Тамо писе кога да питас за здравље. У име ЊЕГА који је тамо у КЊИЗИ ја ти зелим опоравак и оздрављење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирза

15.08.2015 19:18

Истину си рекао, људи су се одали врагу, алкохолу и узивању, а заборавили су на Бога