Њемачка: Не враћамо мигранте у Србију

Немачка неће у Србију враћати људе са Блиског истока и из Африке који су преко територије Србије успели да се домогну ЕУ и потом затражили азил у Немачкој.

Србија 15.08.2015 | 07:50
Њемачка: Не враћамо мигранте у Србију

То је изјавио Оливер Плацер, портпарол Министарства унутрашњих послова немачке покрајине Баварске.

Те људе, у складу са Даблинском регулативом, враћамо искључиво у земље ЕУ, попут Мађарске, Аустрије или Италије, у које су они прво ушли и регистровали се као тражиоци азила, рекао је Плацер за "Политику".

Београдски дневник наводи да, упркос томе што Брисел истиче да подршка ЕУ Србији не укључује планове за изградњу било какве врсте масовних центара за мигранте, Баварска, као једна од немачких покрајина највише погођених таласом избеглица, подржава овакву идеју.

На питање да прокоментарише изјаву Момира Стојановића, председника скупштинског Одбора за одбрану и безбедност, о томе да би на територији Србије ускоро могао да никне центар за 400.000 азиланата, Плацер каже да Минхен подржава отварање таквих центара.

Ми подржавамо отварање таквих центара у Мађарској, Италији, Грчкој и у Србији. Сматрамо да би те људе требало регистровати чим ступе на европско тло, пре него што дођу овде, каже Плацер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар