Тест: Србија - Француска 73:63, реакције...

Селектор Србије Александар Ђорђевић рекао је да би однос према одбрани могло да буде најјаче оружје наше селекције на Европском првенству. Селектор француских кошаркаша Венсан Коле није био задовољан издањем против Србије. 

Кошарка 13.08.2015 | 08:00
Тест: Србија - Француска 73:63, реакције...

Србија је пред 16.000 гледалаца у Комбанк арени у пријатељском сусрету победила Француску са 73:63.

Ђорђевић се посебно захвалио публици рекавши да су његови изабраници били веома мотивисани да се реванширају Французима за пораз од прошле недеље.

„Однос према игри и задацима, пре свега у одбрани. То може да буде наше најјаче оружије. Полако улазимо у нашу игру што је и нормално јер смо већ 25 дана заједно. Хвала публици ово нам заиста пуно значи. Свима је драго када Србија побеђује, ми смо били изузетно мотивисани да победимо Француску пред нашом публикуом јер тако доказујемо да можео још боље да можемо против најбољих. Видели сте ратнички дух наше екипе. Конторлисали смо њихову игру у транзицији, то је био највећи проблем у Нансију. Ту су они сјајни, атлете и налазе свакаква решења. Постигли су само један поен из те сфере. Одбрано смо довели Французе да изгубе 23 лопте. Не знам да ли им је то рекорд пошто су прилично уиграни. Са тим детаљом смо задвољни и већ од сутра крећемо у још јачи рад. Јако нам је било битно да их победимо и то смо показали од првог момента“, рекао је Ђорђевић.

Он није желео да открива који играчи неће путовати на Европско првенство.

„Има времена, пустите нас да будемо заједно. Уживамо заједно. Биће тешко наравно када дође до тога. Сви ови играчи који су овде ће бити позивани и у будуће. Што више нас прође кроз припреме то је боље за будућност.“

Милош Теодосић био је у саставу, али је одиграо само последњи напад.

"Он је хтео да игра, одрадио је само пола тренинга јуче. Аплауз који је добио је награда и сви ми овде треба да му захвалимо за све што је урадио за све нас. То је био гест. Све је јасно."

У екипи није било Ерцега и Милосављевића.

„Тренирали су и један и други. Од петка је Гаги са нама у погону, не фул, али ће тренирати. Ерцег је одрадио већи део тренинга.“

Марко Симоновић је још једном потврдио због чега је другу годину заредом репрезентативац.

„Лепа представа кошарке. Имали су сви прилику да узивају у игри Паркера, Дијаа и осталих звезда. Оба селектора нису показала све карте.“

Коле је истакао да је наша селекција натерала његове изабранике да солирају.

„На прави начин смо почели, али после тога смо пали. Натерали су нас да играмо индивидуално. Уз то смо превише губили лопте. Имали смо слаб проток лопте. Све то морамо да поправимо. Имамо два циља, да се пласирамо на ОИ, а после да задржимо титулу. Знамо колико је то тешко велике екипе у прошлости то нису успевале“, рекао је Коле.

Борис Дијао рекао је да је Србија међу фаворитима на Европском првенству.

„Била је тешка утакмица, али су они касније одиграли знатно боље у одбрани. Ми нисмо играли добро, нисмо имали одговоре. Није баш ревалитет са Србијом. Сигурно играју одлично, напредују стално. Они су једни од фаворита. Није баш било толико битно да победимо, али је било битно да играмо добро, а то нисмо успели“, рекао је Дијао.

Центар репрезентације Србије Мирослав Радуљица рекао је да државни тим има још много простора за напредак.

“Добра утакмица, добра провера. Мислим да имамо још доста простора за напредак. Добро је што смо их добили, пробали смо неке ствари. Закључан је да имамо много простора за напредак. Било је доста грешака, нисмо још у топ форми, али идемо ка томе корак по корак. Чекамо сада овај турнир за викенд, надам се да ће то да изгледа све боље и боље”, рекао је Радуљица.

Одбрана је одлично функционисала, посебно после уводних пет минута.

“Сви смо задовољни одбраном, само је у првих пет минута било проблема. Али, понављам, мислим да имамо још много простора за напредак”, додао је српски центар и истакао да му је драго што је Комбанк арена била добро попуњена.

“Мислим да је свеком играчу драго када игра у својој земљи пред оваквом публиком. Наша публика је стварно феноменална, једва чекамо турнир који долази за викенд. Надам се да ће бити још више људи и да ће подршка бити још боља.”

Коментари / 0

Оставите коментар