Недовић: Наш циљ је јасан - ОИ у Рију!

Кошаркаш Србије Немања Недовић рекао је да екипа са великим нестрпљењем исчекује пријатељску утакмицу против Француске у Београдској арени.

Кошарка 13.08.2015 | 14:00
Недовић: Наш циљ је јасан - ОИ у Рију!

"Иза нас су три недеље рада на кондицији на припремама у Словенији, изгледало је као да смо три месеца тамо. Једва смо чекали да се вратимо и да крену утакмице, сада полако хватамо такмичарски ритам. Мислим да нема лепшег осећаја него да играш пред својом публиком и једва чекамо утакмицу у Комбанк Арени против репрезентације Француске", рекао је Недовић Тањугу.

Плејмејкер српског националног тима поновио је да очекује изузетно тешко Европско првенство, на којем је као главни циљ означио пласман на Олимпијске игре у Рију.

"По именима у репрезентацијама, очекује нас веома снажан и тежак шампионат. Циљ је јасан, пласман на Олимпијске игре у Рију и сви радимо на томе", рекао је нови кошаркас Уникахе.

Недовић је истакао да су репрезентације Француске и Шпаније по именима најјаце селекције на турниру, али и да је предстојеће првенство најјаче у последњих десет година.

"Французи и Шпанци се дефинитивно издвајају, посебно Французи који су стварно прејаки. Имају шест или седам НБА играча, што је и разумљиво јер ће играти пред својом публиком. Видели смо из припремне утакмице са њима да су веома снажан тим. Италијани такодје имају одличну екипу, све НБА звезде су се одазвале и поновићу да је ово најјаце првенство у последњих десет година".

Доскорасањи кошаркаш Валенсије се осврнуо на прелазак у редове Уникахе, у којој играти са саиграчем из репрезентације Стефаном Марковићем.

"Сјајан тим и мислим да сам урадио одличан посао преласком у Уникаху. Играћу Евролигу и шпанско првенство, прихватили су ме сјајно и заиста је цео град одушевљен што сам досао у њихов тим. Играћу под палицом одличног тренера Дјоана Плазе, који ће ми сигурно дати шансу и једва чекам да заиграм за њих" додао је српски кошаркаш.

Некадашњи кошаркаш Црвене звезде осврнуо се на игре црвено-белих из прошле сезоне и нагласио да очекује да тим настави са добрим резултатима.

"После најушпешније сезоне у историји, очекујем само да се направи неки континуитет. Не очекује нико пласман Звезде на Фајнал-фор Евролиге, али очекује да настави са добрим играма и резултатима. Очекујем да мој колега из репрезентације Немања Дангубић "експлодира". У годинама је у којим би требало да буде лидер тима и очекујем његова добра издања".

На питање да ли се вратио у бивши клуб кратко је одговорио:

"Вратићу се на крају каријере", закључио је Недовић.

Коментари / 0

Оставите коментар