Селектор "Змајића": Циљ нам је четвртфинале ЕП!

Кадетска кошаркашка репрезентација Босне и Херцеговине вечерашњом утакмицом против вршњака из Црне Горе наставља такмичење на Еуробаскету у Литванији. Јосип Панџа "Желимо међу осам најбољих у Европи".

Кошарка 10.08.2015 | 19:00
Селектор "Змајића": Циљ нам је четвртфинале ЕП!

Селектор кадетске кошаркашке репрезентације Босне и Херцеговине Јосип Панџа је, након пораза од репрезентације Финске, изјавио како ће његова екипа учинити све да у наставку Европског првенства постигне што боље резултате.

"Пораз против Финске нас боли јер нисмо успјели пренијети двије побједе у даљњу фазу. Они су одиграли чврсто, а у неким моментима и прљаво. Критеријум суђења им је то дозволио и заслужено су побиједили. Ми смо тај пораз заборавили", рекао је Панџа.

Кадетска селекција Босне и Херцеговина прије два дана је доживјела први пораз у 3. колу Европског првенства у Литванији, а бољи од изабраника селектора Панџе били су Финци, који су славили резултатом 82:78.

"Анализирали смо грешке и извукли потребне поуке како би наставили са добрим партијама. Нема времена за кукање јер већ данас играмо утакмицу против Црне Горе која игра одлично", казао је бх. селектор.

Напомиње како је у овом моменту најбитније да репрезентација БиХ уђе међу осам најбољих у Европи.

"Након досадашњих утакмица које смо одиграли ушли смо међу 12 најбољих у Европи, а даљњи циљ нам је четвртфинале, односно међу осам најбољих у Европи", истакао је Панџа.

Изабраници селектора Јосипа Панџе прву групну фазу завршили су на 2. мјесту с двије побједе (против Србије и Италије) и једним поразом (против Финске). С обзиром на то да је Финска првопласирана репрезентација у тој групи, она је пренијела четири бода, репрезентација БиХ пренијела је три, а Србија два.

Кадетска кошаркашка репрезентација Босне и Херцеговине вечерашњом утакмицом против вршњака из Црне Горе наставља такмичење на Еуробаскету у Литванији.

Коментари / 0

Оставите коментар