Оливер Ивановић штрајкује глађу

Одлучио сам се на штрајк глађу, јер очигледно нема другог начина да скренем пажњу на неправду и угрожавање мојих људских права, поручио је из затвора лидер Грађанских иницијатива СДП Оливер Ивановић.

Србија 08.08.2015 | 10:40
Оливер Ивановић штрајкује глађу

"Нисам самоубица, али оцигледно морам увек најтезим путем", истакао је Ивановић који подсећа да је већ 557 дана у притвору, а да је наставак суђења заказан за 10. септембар.

У писму јавности, које је данас објавила "Политика", Ивановић каже да је дубоко разочаран одлуком судије о продужењу притвора, а још више образложењем које само потврђује да у његовом случају постоји снажан политички утицај на судију и судско веће.

У руком писаној поруци јавности Ивановић наводи да суђење и саслушање сведока из публике прате многи адвокати, правници и судије из српског суд, правни тим СДП и да имају јасну слику, па би то требало бити јасно и Еулексу.

"Од до сада саслушаних сведока ниједан ме не повезује са кривичним делима која ми се стављају на терет. Апсолутно сам испостовао сваку одлуку судије. Уцествујем активно у поступку, коригујем званицне преводиоце, јер добро говорим енглески и албански и помислим на оне несрећнике који нису имали ту могућност. Огрмна је санса, могућност да превод буде погресан, а то може утицати на конацну одлуку", рекао је Ивановић.

Ивановић је јуче почео штрајк глађу у затвору у Косовској Митровици захтевајући да му буде омогућена одбрана са слободе, а на то се одлучио пошто је у четвртак Еулексово судско веће Основног суда у Косовској МИтровици донело одлуку да му продужи притвор за још два месеца, односно до 6. октобра.

Ивановић је ухапшен 27. јануара 2014. године и ово је други пут да се одлучује на овакав корак.

Претходно је штрајковао глађу недељу дана у Приштини захтевајући премештање из приштинског у митровички затвор, што му је на крају и омогућено.

Извор: ТАЊУГ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ветеран.

08.08.2015 09:03

Да су Срби ухапсили Тачија, дигао би се цели свет!!! Човека треба вадити из затвора на све начине.

ОДГОВОРИТЕ