Русија забранила стране кондоме

Кондоми су додати на листу увозних предмета које су руска индустрија и Министарство трговине одлучили да забране због сукоба за западом који се изродио из конфликта са Украјином.

Занимљивости 08.08.2015 | 11:00
Русија забранила стране кондоме

Предложена ограничења у вези са кондомима "немају никакве везе са здрављем", рекао је Гренадиј Оништенко, шеф федералног сервиса за надгледање права купаца и здравље, за "Мосцоw Тимес".

Према његовим речима, забраном страних кондома "доћи ће до дисциплинованијег, строжег и пажљивијег избора партнера, а можда ће то бити и добро за руско друштво у погледу решавања демографских проблема".

Међу осталим стварима забрањеним за увоз налазе се и медицинска средства као што су завоји, штаке, штапићи за уши, ортопедска обућа и слично.

Листа је објављена у време кад број заражених ХИВ-ом у овој земљи расте - према писању Гардијана, у последњих пет година заражено је бар 2 милиона људи.

Вадим Покровски, који се налази на челу АИДС центра ове земље, каже за "Мосцоw Тимес" да није проблем у страним кондомима, него у недостатку јефтиних кондома у земљи, оних који би били приступчнији студентима и онима који су сиромашни.

Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар