Судар аутобуса, више од 20 повријеђених

Више од 20 особа повређено је данас у судару два аутобуса који се догодио око 12.10 сати на Сланачком путу на Палилули у Београду.

Србија 07.08.2015 | 14:40
Судар аутобуса, више од 20 повријеђених

На лицу места су лекари Хитне помоћи и МУП. У МУП кажу да је повређено између 20 и 40 путника.

- Шест лекарских екипа изашло је на терен и за сада је деветоро људи превезено у Ургентни центар - каже за "Блиц" др Нада Мацура, портпарол Хитне помоћи.

Како сазнајемо у ГСП, судар се догодио када је возач приватног превозника на линији 35 изненада прешао у супротну траку и ударио у аутобус ГСП.

- Оба возача су повређена, али нису нигде превезени, само су угрувани па су им повреде саниране на лицу места - додају диспечери ГСП.

Власник компаније "Ћурдић" каже да се возач на линији 35 кретао узбрдо, те да не зна зашто је нагло скренуо.

- Прво ми је рекао да му је неко излетео на пут и да после није могао да се врати у своју траку, али не знамо да ли је то тачно, био је у шоку. Страшно је ово што се догодило! Није то нека брзина, није могао да иде више од 15 до 20 километара на сат. Велика је материјална штета, али је важније да нико није настрадао - каже Ћурдић за "Блиц" и додаје да је возач јуче ујутро радио прву смену, као и данас, да је имао времена да се одмори, али да постоји могућност да му је позлило

У Ургентни центар примљене су 22 особе, потврдила је Александра Берић ПР Ургентног центра.

Дијагностика још у току, а међу примљеним пацијентима је и дете које је рођено 2013. године и које је упућено у Институт за мајку и дете.



Берић је истакла да нема индијација да је реч о тежим повредама и да су то углавном контузије главе и грудног коша.

Берић је додала да још није могуће рећи колико ће особа бити задржано или ће се утврдити да је реч о лакшим повредама, али да би се могло очекивати да ће две или три особе остати на лечењу.

Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

поглед са стране

07.08.2015 11:45

Уредише напредњаци Србију! Сваки дан судари, силовања, убиства... Не сјечам се да је тако икад било.

ОДГОВОРИТЕ