Оливер Ивановић почео штрајк глађу у затвору

Лидер Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић започео је штрајк глађу у затвору у Косовској Митровици и захтева да му се омогући одбрана са слободе.

Србија 07.08.2015 | 10:49
Оливер Ивановић почео штрајк глађу у затвору

Ову информацју је агенцији Тањуг јутрос потврдила Ивановићава супруга Милена Ивановић Поповић.

Ивановићу је у јуче продужен притвор до 6. октобра.

У митровичком суду до сада је саслушано 45 сведок тужилаштва у процесу који се води против Ивановића и још четворице Срба, а наставак суђења заказан је за 10. септембар.

Гаранције да ће Ивановић бити доступан овдашњем правосуђу у сваком тренутку ако му се омогући одбрана са слободе, раније је дала Влада Србије, али у Еулексу су до сада сматрали да би он могао да утиче на сведоке ако га ослободе.

Ивановић је оптужен да је на Космету починио кривично дело ратног злочина над цивилним становништвом 1999. године.

Ивановићева супруга Милена Ивановић Поповић изјавила је јуче за "Блиц" да је продужење притвора "још један доказ да је све намештено, да се ради о политичком процесу. Они су га вероватно унапред и осудили".

Оптужницом су обухваћени и пензионисани пуковник МУП Србије Драгољуб Делибашић, отац и син Илија и Небојша Вујачић и Александар Лазовић, који су оптужени за убиство и покушај убиства.

Еулекс је у среду пустио да се бране са слободе Небојшу Вујачића и Александар Лазовић, док се Илија Вујачић од почетка судског процеса брани са слободе.

Међународним судским већем Основног суда у Косовској Митровици председава судија из Румуније Роксана Комша, а сва петорица Срба изјаснили су се на почетку суђења да се не осећају кривим за дела која им се стављају на терет.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

07.08.2015 13:40

Није ни чудно када "влада" Србије штити људска права на Косову. Изгледа да је у плану сценарио да и на нас утичу тако...

ОДГОВОРИТЕ