Пропао и трећи покушај примопредаје власти

Нови предсједник Скупштине општине Србац Горан Гаврановић, који је на ову функцију изабран као кандидат нове скупштинске већине (СНСД-ДНС) на сједници општинског парламента од 9. априла, након разрјешења Зорана Ђукића, још није сјео у предсједничку фотељу.

Република Српска 06.08.2015 | 14:15
Пропао и трећи покушај примопредаје власти

Ни трећи покушај примопредаје законодавне власти на иницијативу новог предсједника Горана Гаврановића није успио јер се позиву није одазвао разрјешени предсједник Зоран Ђукић, који се још налази на боловању. Он је, према ријечима Гаврановића, о примопредаји обавјештен и писмено и усмено.

Примопредаји ни овог пута није присуствовао начелник општине Драго Ћирић, ни разрјешени секретар скупштине Драгица Вранић.

-Сазвао сам примопредају како би се на нормалан начин имплементирало рјешење Окружног суда Бањалука и препорука Министарства локалне управе и самоуправе, да би скупштина профункционисала, а тиме избјегли судски и други трошкови - изјавио је Гаврановић.

Он је подсјетио да блокада рада скупштине траје четири мјесеца, што негативно утиче на функционисање извршне власти и задовољавање потреба грађана, јер се не доносе потребне одлуке и ставови у вези са капиталним инвестицијама, развојем и реализацијом појединих грантова у буџету.

Гаврановић тврди да је покушајем примопредаје законодавне власти желио да избјегне случај из Градишке, али није искључено да ће се морати предузети и такве мјере, јер су све друге могућности исцрпљене.

Данашњој неуспјелој примопредаји власти присуствовали су, поред чланова Комисије за примопредају, и представници министарства локалне управе и самоуправе, као и замјеник начелника општине Ранко Недић.

Разрјешени али и даље актуелни предсједник Скупштине општине Србац, Зоран Ђукић каже да службено није добио позив нити обавјештен о примопредаји власти.

-Налазим се на боловању и морам да мирујем. Осим тога, уложили смо жалбу на рјешење Окружног суда јер је одбацио наше доказе да је скупштина, на којој су обављене смјене, радила мимо пословника и закона, те да су направљени бројни процедурални пропусти. Затражили смо од Врховног суда да преиспита рјешење Окружног суда и још увијек чекамо његову одлуку – објашњава смјењени предсједник србачког парламента Зоран Ђукић, чији је кабинет под кључем и за сада недоступан новом предсједнику Горану Гаврановићу.

С. К.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

читалац

06.08.2015 12:34

Није ми јасно, тамо где дође до промјене скупштинске већине, зашто смијењени не предају дужност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

06.08.2015 13:00

СНСД-ДНС-СП су зло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Реално

06.08.2015 13:32

СДС-ПДП-НДП су добро!!!!!!!!!?????????

Name

Градишка

06.08.2015 13:14

Па сад се види ко стоји иза судства и тужилаштва

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

06.08.2015 13:30

За народ је требало давно да буде јасно да су снсд-а - днс и спс циркусанти, да такво зло није постојало у овом народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градишка

07.08.2015 12:40

Сценарио преписан из Градишке, на жалост не постоји члан закона који кажњава блокаду СО од стране политичке мањине, али и то ће бити убрзо. Па кад први разрјешени предсједник СО буде спроведен с лисицама у истражни затвор, неће се више појавити ни један који ће се због своје фотеље играти са грађанима. На жалост, нисмо демократско друштво, јер СДС не зна тачно шта значи та ријеч. Замијенили су је са анархијом.