Отворена прва “женска плажа” у Чеченији

Чеченске власти отвориле су данас свечано прву плажу намењену женама у том претежно муслиманском региону Русије.

Занимљивости 05.08.2015 | 12:30
Отворена прва “женска плажа” у Чеченији

Америчка агенција наводи да коришћење плаже, направљене на периферији главног града руске Републике Чеченије – Грозног, у складу са исламским прописима неће бити дозвољено мушкарцима, за које ће плажа бити отворена касније.

Како је саопштено на сајту челника те руске републике Рамзана Кадирова и чеченске владе, на обали "Грозњенског мора" у селу Алди отворен је женски рекреативни центар "Лагуна", у ком се налази плажа само за жене и дечаке до 12 година.

Према речима представнице Центра Петимат Агајеве, капацитет Центра је више од хиљаду особа, а персонал ће се потпуно састојати од жена.

Ради максималног комфора, плажа је насута правим морским песком са обала Каспијског мора и за женску и мушку плажу довезено је више од пет хиљада кубних метара песка.

Женска плажа ограђена је оградом високом три метра и налази се на километар од мушке плаже.

"Ово је место за одмор жена и деце, независно од њихове верске припадности. Ако хоћете, ово је царство жена на ограниченој територији", рекла је Агајева.

Женска и мушка плажа представљају прве објекте у оквиру великог спортско-лечилишног туристичког комплекса у изградњи "Грозњенско море".

Предвиђена је изградња неколико хотела, четири ресторана у стилизованој кули од 12 спратова, плутајућег ресторана, грандиозне фонтане и забавног центра "Аква", наведено је на сајту Кадирова и чеченске владе.

Б 92

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

камелеон

05.08.2015 10:47

Купаћи костими су им врх моде.Нека се види раскош и богатсво, а не ко они биједни голи голцијати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маxо

05.08.2015 11:30

Па прије сам се цудио ал кад боље погледам добро је сто су запаковане јер инаце пласе људе по плази.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маxимир

05.08.2015 13:56

:) Е да, ти Маxо ипак висе волис да висе неупаковане момке на плази, него ове запаковане (зене) :П

Name

Освит

05.08.2015 11:58

Колико ја знам Русија је федерација, а њени закони су градјански.Ако се на њеној територији уводе правила серијатског понасања онда она није суверена на свој својој територији.Велика је цијена квази мира на Кавказу рацуни це бити испостављени касније.

ОДГОВОРИТЕ