СП: Срби против Амера за полуфинале!

Репрезентација Србије у четвртфиналу првенства света игра против селекције САД, а изабраници Дејана Савића позивају на опрез, без обзира што су фаворити.

Остали спортови 04.08.2015 | 14:20
СП: Срби против Амера за полуфинале!

"Још смо далеко од полуфинала. Фаворити смо, у Бергаму смо показали квалитет за сигуран тријумф, али то сада ништа не значи. Не сме да буде потцењивања", рекао је искусни Андрија Прлаиновић.

Амерички селектор, некадашњи селектор српских ватерполиста Дејан Удовичић, своју селекцију већ је отписао реченицом

"Овде можемо да победимо све осим Србије, само да нас не растуре", међутим, први Савићев сарадник Урош Стевановић поручио је да то сигурно неће заварати екипу Србије.

"Знамо Удовичића, циљ је да своје растерети, нас притисне и онда покуша да изненади. Нећемо насести томе. Највише страхујем од Мана, кога селектор Савић одлично познаје. Верујем у изненадјења, па и да голман Барон чува мрежу против нас, јер је био одличан у дуелу са Италијом", казао је Стевановић.

Српски ватерполисти три дана су провели радно, организовани су спаринг мечеви, квалитетан је био пре свега сусрет са Хрватском.

"Психички смо се одморили, одрадили добре тренинге са Хрватима и Грцима. У четвртфиналном мечу постоји опасност, јер играмо против снажног тима који нема императив притиска", казао је репрезентативац Милан Алексић.

У 12 званичних утакмица Србија је од САД изгубила само једном, и то на Олимпијским играма Лондону.

Здравствени билтен у српском тиму је добар, расположење такодје, али репрезентативци имају опомену из Барселоне 2013, када су после три дана одмора остали без полуфинала у дуелу са Црном Гором.

"Извукли смо неке поуке. Нико Американцима ништа неће рећи ако изгубе од Србије, а нама је циљ медаља. Незгодни су, одлична одбрана, шутерима неће бити лако", поручио је Душко Пијетловић.

Четвртфинална утакмица првенства света између ватерполиста Србије и САД игра се у Казању од 20.30 сати.

Коментари / 0

Оставите коментар