Ивановић: Иако нема Телетовића, Нуркића и Ђедовића, можемо много!

"Што се нас тиче, обавили смо први дио припрема и могу рећи да сам веома задовољан. Нисмо имали никаквих проблема, иако смо углавном радили на физичкој спреми. Посебно ме радује то што су играчи дошли прилично спремни и у доброј форми", рекао је селектор кошаркаша БиХ.

Кошарка 04.08.2015 | 13:40
Ивановић: Иако нема Телетовића, Нуркића и Ђедовића, можемо много!

Душко Ивановић, селектор кошаркашке репрезентације БиХ, задовољан је првом фазом припрема за Еуробаскет 2015 рекавши да су момци, који су на окупу од 23. јула, сјајно поднијели све досадашње напоре те да се сада сви заједно окрећу другој фази и контролним утакмицама.

Кошаркаши БиХ данас послијеподне отпутовали су у Хрватску, гдје ће са домаћом селекцијом одиграти тест меч. Потом ће продужити у Словенију, гдје их очекује пријатељски двомеч са Грузијом. Повратак је 8. августа.
"Честитке кадетској и јуниорској репрезентацији на феноменалним резултатима. То је доказ да БиХ посједује огроман талент за кошарку и да тим момцима треба помоћи да се правилно развијају. Што се нас тиче, обавили смо први дио припрема и могу рећи да сам веома задовољан. Нисмо имали никаквих проблема, иако смо углавном радили на физичкој спреми. Посебно ме радује то што су играчи дошли прилично спремни и у доброј форми. Мотивација на тренинзима је била сјајна. Осим на том физичком дијелу, радили смо и на постављању неких основа нашег система игре у одбрани и у нападу и све иде по плану", каже Ивановић.

Упркос изостанку кључних играча Мирзе Телетовића и Нихада Ђедовића те Јусуфа Нуркића, селектор бх. тима каже да је и даље циљ на ЕП други круг.
"Због изостанака смо прикључили момке који нису били планирани. То је у принципу једина измјена, стил игре и остале детаље нећемо превише мијењати. И раније сам говорио да у комплетном саставу не би постојали лимити за нас. Овако они постоје, али учинићемо све да се пласирамо у други круг. Мислим да су ови момци способни за тако нешто", закључио је Ивановић.

Коментари / 0

Оставите коментар