Видео - Софо: Увијек сам играо за велике клубове!

Ново појачање кошаркаша Црвене звезде Софоклис Скорцанитис изјавио је да је пресрећан због доласка у редове црвено-белих.

Кошарка 04.08.2015 | 09:20
Видео - Софо: Увијек сам играо за велике клубове!

Он је поручио да ће на свакој утакмици давати 110 одсто себе и своје енергије.

Снажни центар придружиће се екипи на припремама 23. августа, а до тада ће боравити у Грчкој, где је већ почео са тренинзима за наредну сезону са кондиционим тренером Костасом Хаџихристосом.

"Веома сам задовољан што долазим у клуб са тако богатом традицијом као што је Црвена звезда и у град у коме се на сваком кораку може осетити колику важност кошарка има за људе у свакодневном животу. Када ме је мој менаџер обавестио да је Црвена звезда заинтересована за мене, ниједног тренутка нисам имао сумњу да је то клуб у коме бих волео да играм наредне сезоне. Увек сам играо за заиста велике клубове и то је и овог лета током прелазног рока био мој приоритет, да поново играм у великом клубу", рекао је Скорцанитис за сајт Црвене звезде.

Грчки интернационалац имао је само речи хвале и за атмосферу коју праве навијачи Звезде, јер је неколико пута играо против црвено-белих.

"Имао сам прилике да у досадашњој каријери играм пред веома страственим навијацима у Грцкој, Израелу, Италији и у дворанама где је прављена изванредна атмосфера и које су по узаврелом амбијенту препознатљиве широм Европе. Морам да признам и да сам одувек имао специјалан однос са навијачима. Зато посебно желим да нагласим да атмосфера коју сам осетио и видео када сам играо против Црвене звезде у Београду нешто је сасвим јединствено, чак могу рећи потпуно невероватно. Заиста не могу да дочкам да све то доживим и будем део свега тога", истакао је Скорцанитис.

На питање шта навијачи могу од њега да очекују следеће сезоне, Скорцанитис је нагласио да ће "на свакој утакмици давати 110 одсто себе и своје енергије".

"Борићу се буквално за сваку лопту. Играћу срцем, не само својим телом, да мој тим победи у сваком мечу", поручио је и додао да је изразио жељу да у Звезди носи дрес са бројем 21.

Он је такодје открио и да је имао прилике да помало учи српски језик.

"Знам за реч - брате. Научио сам још неке речи у свлационици Олимпијакоса док ми је Милош Теодосић био саиграч", казао је Скорцанитис.

Так кошаркаш је прошле сезоне наступао за Макаби из Тел Авива, а у Звезду долази као замена за Бобана Марјановића који је прешао у Сан Антонио Спарсе.

Коментари / 0

Оставите коментар