Удовичић: Ваљда нас Србија неће разбити...!

Селектор ватерполо репрезентације САД и некадашњи селектор Србије Дејан Удовичић има само једну жељу пред четвртфинални дуел на Светском првенству у Казању.

Остали спортови 03.08.2015 | 21:00
Удовичић: Ваљда нас Србија неће разбити...!

Српска ватерполо репрезентација у уторак, од 20.30 часова (по средњеевропском времену, односно по "нашем" времену) бориће се против селекције САД за пласман у полуфинале Светског првенства у Казању.

Улога фаворита је на српском тиму. То каже и селектор америчке репрезентације, некадашњи селектор Србије - Дејан Удовичић.

"И једнима и другима је ово треће такмичење и на измаку смо снага. Србија је једина екипа коју скоро сигурно не можемо да победимо. За нас ће то бити велико искуство, част нам је да играмо против ње", рекао је Удовичић.

САД је према његовој оцени, направила огроман успех ове године, освојила је Панамеричке игре, квалификовала се на Олимпијске игре, а на СП је ушла међу осам најбољих.

"Србија је убедљиво најјача екипа овде и искрено се надам да нас неће много разбити", додао је Удовичић.

Упркос овим похвалама, српски ватерполисти су опрезни.

"Американци су несрећно изгубили у Светској лиги у борби за треће место, на петерце од Бразила али су се затим реванширали на, за њих најважнијем такмичењу - Панамеричким играма. Ту су изборили олимпијску визу. Осећа се рад Дејана Удовичића који је Американце значајно подигао у техничко - тактичкој припреми. Са друге стране не треба да заборавимо да су нас победили четири пута на припремама, да на нас њихов селектор одлично познаје. Немају шта да изгубе у дуелу са нама...", каже капитен српског тима Живко Гоцић.

Стефан Митровић се надовезао:

"Сви нас сматрају за фаворита, а и ми се сматрамо таквима. Биће тешко, екипа Америке је показала изузетну дисциплину током целог турнира. Они немају никакав притисак, а сигурно је да желе да направе велики резултат. Велики плус је на њиховој клупи Дејан (Удовичић) који може да допринесе искуством, јер је тренер који је увек долазио до завршница. Доста су напредовали у последњих пар година, очекујем тежак меч као против Аустралије. Наше је да одиграмо што је концетрисаније могуће, а ако тако буде било можемо до циља - борбе за медаље".

Митровић је подсетио да резултатски притисак постоји, јер је реч о нокаут-фази и да не жели да се понови искуство из 2013. године.

"Зна се шта доноси победа, а шта пораз - борба од 5. до 8. места. Кад играш за пласман од 5. до 8. места то ништа не доноси. Имали смо то искуство 2013. године и не бих више никад у животу волео да ми се то понови".

Коментари / 0

Оставите коментар