Синдикалци у ФБиХ сутра о генералном штрајку

Потпредсједник Савеза самосталних синдиката БиХ Селведин Шаторовић рекао је да ће сутра у Сарајеву бити одржан састанак свих представника гранских синдиката који ће донијети одлуку о даљим активностима након доношења Закона о раду, међу којима је могућ генерални штрајк на нивоу ФБиХ.

Босна и Херцеговина 02.08.2015 | 15:26
Синдикалци у ФБиХ сутра о генералном штрајку

"Савез самосталних синдиката ће користити све законом дозвољене мјере синдикалне борбе да дођемо до права радника, да не дозволимо примјену овог накарадног закона", рекао је Шаторовић.

Према његовим ријечима, Синдикат има још од раније формулисан захтјев у вези са смјеном Владе ФБиХ.

"Сутрашњи састанак не искључује и доношење одлуке о организовању протеста пред Владом ФБиХ гдје ће се тражити смјена премијера Фадила Новалића", рекао је Шаторовић.

Представници Савеза самосталних синдиката БиХ поручили су јуче да ће синдикат заштитити раднике и најавили могућност организовања генералног штрајка на нивоу ФБиХ с обзиром на то да новоусвојени Закон о раду руши права радника, а даје слободне руке послодавцима.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ПАТРИОТА

02.08.2015 13:36

Еее јадни народе, сака људи да нам ово ради... Сравнити их са земљом треба, нико народ добио није па не смијемо дозволити овој мафији да нас унисти! Ми ово у РС не смијемо дозволити!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезар

02.08.2015 13:40

И треба их све смјенити. Хитно. И изабрати нову власт. У РС, Снага народа је једна од политичких партија којој се може вјеровати. Они народу не нуде златну кашику него лопату и крамп. Али и грам правде насупрот свој овој неправди! Снага народа нуди нормалу! Ту је и СДС са садашњим руководством, ту је и Михаљица са радикалном партијом РС. Ту су и Чавић и Јандрић са НДПом. Осталим партијама не вјерујем јер те партије имају власнике, именом и презименом! Доста је било бандитизма, потребне су промјене и то радикалне!

ОДГОВОРИТЕ
Name

праведник

02.08.2015 14:23

Само напријед свака цаст синдикатима сви их оптузују да су издајници да су им плате велике а људи се боре као лавови. Порука овим сто критикују синдикат изадјите и ви на улицу папци па се буните сто радите за минималац,дупо лизци обицни лизете газдама гузу за 390км и критикујете. Зивио Исмет Бајрамовиц,боље гроб него роб.боље гроб него роб...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фикрет

02.08.2015 17:47

Закон је одличан. Зато сто уједнацава све раднике. И ни сад неће страјковат протестовати они са платом од 300. КМ Сад хоће синдикати један глас ови са платом од 300 КМ. Ништа не губе. годинама их се нико није сјетио.

ОДГОВОРИТЕ