Дуле о лешинарима и манипулаторима...!!!

Милутинов је човек с којим почиње крај великог Партизана! „Постоје људи који стварају, који користе и који руше“, истакао тренер црно-белих у још једном осврту на одлазак младог центра у Олимпијакос.

Кошарка 27.07.2015 | 23:40
Дуле о лешинарима и манипулаторима...!!!

Нема новца, нема играча, нема - бар засад - ни новог уговора за Душка Вујошевића, па је у таквим околностима јасно да је ситуација у Партизану у најмању руку алармантна. Можда и најтежа у новијој историји трофејног клуба, који се завршетком сезоне суочио са одласцима носилаца игре, од којих је последњи Никола Милутинов.

Црно-бели, тачније њихов тренер Душко Вујошевић рекао је пре два дана за МОЗЗАРТ Спорт да је менаџер прекршио усмени договор који је имао са клубом из Хумске 1, истовремено позвао новог центра Олимпијкоса на моралну одговорност, а затим сагледао додатне аспекте потеза који је и даље једна од главних тема у српској кошаркашкој јавности.
„Ово што се дешава и што је кулминирао оваквим начином одласка Милутинова, последица је изузетно тешке ситуације у клубу, која је произведена свесним односом људи на власти према институцији каква је био Партизан. То је довело до тога да осим НИС-а, од чијег се спонзорства плаћају пореска дуговања, нема других спонзора. Одузет је и Телеком. Самим тим нема ни новца за плаћање играча“, рекао је Вујошевић за Спортски журнал.

Према његовим речима, играчи су најмање криви за изутетно тескобан тренутак у коме се налазе црно-бели и на оне који су остали или са којима се разишао господски не упире прстом.
„Изузетно ми је жао, није ми лако, али не мислим да мењам тезу и уместо стварних криваца, оних због којих је Партизан у оваквој ситуацији, кривим играче. У изузетно тешким тренуцима различити карактери се различито понашају. Морам да нагласим да мој рад, знање и посвећеност нису, нити могу да буду сурогат за паре. Постоје три врсте људи: они који стварају, они који користе и они који руше. У случају Партизана ови трећи су показали изузетан таленат“.

Вујошевић је, упркос свему, поносан на начин на који се екипа одупирала спољним притисицима.
„Нису могли да верују како се играчи јуначки боре до последњег даха. Наравно, има и разних манипулатора који тешку ситуацију користе да задовоље личне интересе. Таквим се показао Марко Јелић, менаџер Милутинова, а и још неки ’лешинари’ који су причали да ће ’човек, ако има храбрости, прећи у њихов клуб’. Никола је направио моралну грешку, јер се од клуба који му је дао све, осим тог новца колико износи дуг, разишао на начин који не приличи“.

На крају, Вујошевић је остао доследан ставу да је преласком у Олимпијакос Милутинов направио грешку.
„Отишао је неафирмисан и као личност и као играч. Останак у Партизану био му је прилика да постане кичма тима и напредује барем једнако као прошле године и достигне пуну играчку вредност на тржишту. Убедили су га да оде испод сваке цене и пре времена, па ће сад остати човек са којим почиње крај великог Партизана“, рекао је Вујошевић.

Коментари / 0

Оставите коментар