Париз: Пуцњава на траси Тур де Франса

Француска полиција отворила је ватру на аутомобил који је у Паризу покушао да пробије барикаду којом је ограђена рута данашње етапе Тур де Франса.

Свијет 26.07.2015 | 13:10
Париз: Пуцњава на траси Тур де Франса

Инцидент се догодио око осам сати пре очекиваног доласка бициклиста који данас возе последњу етапу овогодишњег издање Тура од Севреа до Париза у дужини од 109,5 километара.

Портпарол полицијског синдиката Лук Поигнант рекао је да су полицајци завршавали са постављањем барикда када је на њих налетео аутомобил са двоје путника, на који су одмах отворили ватру, али је возач успео да побегне.

Он је додао да нема повређених, а стотине људи тренутно се скупљају на Тргу Конкорд, на делу стазе на којој се десила несрећа, а на којој би бициклисти требали да стигну касније у току дана.

"Аутомобил у којем су биле две особе је побегао. Оне очигледно нису повређене", изјавио је Лук Поигнант.

Полиција тренутно истражује снимке са сигурносних камера које се налаза у близини места где је дошло до инцидента како би идентификовала особе из возила.

Како преноси Раша тудеј, полиција трага за аутомобилом "рено клио".

Директор трке Тијери Жувену је рекао да нема никаквих инфомација о инциденту, као и да није предвиђено отказивање данашње етапе.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар