ЕП: Јуниори Србије разбили Црногорце и иду даље!

Јуниорска кошаркашка репрезентација Србије убедљиво је савладала Црну Гору са 71:46 у трећем колу Европског првенства у Грчкој и пласирала се у другу фазу.

Кошарка 25.07.2015 | 23:20
ЕП: Јуниори Србије разбили Црногорце и иду даље!

Наш млади тим одиграо је најбољу утакмицу на турниру, колективном игром и снажном одбраном, посебно у последњој четвртини, стигао до тријуфма од 25 поена предности.

Најбољи у нашем тиму био је Глишић са 14 поена, Ћирковић је додао 11, а Аранитовић и Стојановић по десет. Код Црне Горе, Поповић је једини имао двоцифрен учинак са 11 поена.

Од самог старта било је јасно да српски јуниори коначно играју без грча, пуно опуштеније него у дуелима са Немачком и Летонијом.

Најбоље је почео Милош Глишић са шест узастопних поена, да би потом уследиле су две везане тројке Николе Ћирковића. Наш млади тим је до краја прве четвртине, брзим акцијама преко Војислава Стојановића и Александра Аранитовића дошао до двоцфрене предности – 24:12.

Одличном одбраном изабрници селектора Слободана Клипе зауставили су све атаке црногорског тима почетком другог периода и серијом 6:0 дошли до 30:12 у 15. минуту. Успео је ривал убрзо да се консолидује и и до краја полувремена самњи на 32:20, иако је био пуно слабији у проценту шута, а нарочито у скок игри (27-14).

Много изједначенија борба водила се на почетку другог полувремена кад је селекција Црне Горе успела да прузме контролу и смањи на 36:30. Период од три минута без поена нашег тима прекинуо је Аранитовић својом првом тројком. До краја треће четвртине разиграли су се Стефан Кенић и Давид Миладиновић, Ћирковић је још једном био прецизан иза линије 6,75 што је Србији поново довело двоцифрено вођство – 49:36.

Са много више самопоуздања и енергије кренули су српски јуниори у последњу деоницу и већ у 36. минуту захваљујући снажној одбрани преломили меч пошто су повели са недостижних 62:40. Изабраници селектора Клипе форсирали су жесток ритам до самог краја и стигли до убедљивог тријумфа.

Коментари / 0

Оставите коментар