Бивши осуђивани фашиста открио да је жена!

Долф Поспиш из Новог Сада је некада осуђивни члан неонацистичке организације Национални строј, одлучио је да промијени пол. Тај човјек се данас зове Дајана, пролази кроз осјетљив период узимања хормонске терапије и нада се скорој промјени пола.

Србија 25.07.2015 | 17:20
Бивши осуђивани фашиста открио да је жена!

Долф Поспиш је због инцидената повезаних са изазивањем вјерске, расне и националне мржње у затвору провео више од три године. Она је први пут јавно говорила о својој трансформацији.

Каже да је неонацизам њена ружна прошлост и фаза у коју је као несигурна тинејџерка бјежала јер није могла да прихвати себе онакву каква јесте.

"Ако сам ја већ била таква, да сам себе мрзила, сузбијала осјећања и испољавала неку такву агресију, могу и сад да се окренем и борим и за себе, и за став, и за то ко сам и шта сам. Ја сам измислила све те ликове, због својих незадовољстава, фрустрација и комплекса. Не постоји ни Долф, ни Адолф, ни Рудолф. Постоји само Дајана", каже она.

Дајана тврди да је одувијек знала да је жена, али је због осуде друштва потискивала своју праву природу, прикривајући је екстремима.

"Није лако за објаснити. Повучеш се у себе и мрзиш то, и почне толико да ти смета да изгубиш себе. Правило ми је хаос у глави, потогово у пубертету - шта сад? Ја сам свјесна и осјећам се како се осјећам, а ћутим. Осјећам се као женско, а немам коме да кажем, поготово прије десет или више година. Немаш коме да кажеш, да се пожалиш, јер околина је овдје ортодоксна и тек тад нису разумјели", прича Дајана за Н1.

Данас, Дајана узима хормонску терапију и полако свој физички изглед прилагођава слици како се осјећа. Храбро корача улицама Новог Сада, и носи се са свим непријатностима којима бива свакодневно изложена.

"Било је напада. Било је неколико пута песничења, али се ја борим и не дам се. Ако сам ја већ била таква, да сам себе мрзела, сузбијала осјећања и испољавала неку такву агресију, могу и сад да се окренем и борим и за себе, и за став, и за то ко сам и шта сам", поручује Дајана.

Иако се ослободила стега, парадоксално, данас јој је далеко теже него раније. Наиме, Дајана је бескућница. Пријатељи су је се одрекли, а чланови породице избацивали из станова у којима је живјела. Због чињенице да нема трајно пребивалиште, не може да се пријави за операцију промјене пола, нити довољно новца за редовно узимање хормонске терапије. Она данас тражи посао, али послодавци јој због изгледа окрећу леђа.

(Н1)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

јес јес

25.07.2015 18:42

Сви агресивни мушкарци пате што нису жене !

ОДГОВОРИТЕ