Камерон похвалио Вучићево лидерство

Британски премијер Дејвид Камерон упутио је писмо председнику Владе Србије Александру Вучићу у којем хвали Вучићево лидерство, истиче уверење да ће српске реформе дати резултате и поздравља напоре српског премијера да унапреди односе на Западном Балкану.

Србија 25.07.2015 | 13:20
Камерон похвалио Вучићево лидерство

Писмо британског премијера Вучићу је данас уручио амбасадор Велике Британије Денис Киф.

Амбасадор Киф уручио је Вучићу писмо у којем британски премијер, како је саопштено, "хвали лидерство премијера Вучића и изражава подршку реформама и економским мерама Владе Србије, с вером да ће оне донети резултат, како у напретку на европском путу, тако и у повећању благостања становника Србије".

Британски премијер поздравља и напоре премијера Вучића да унапреди односе на Западном Балкану, истичући његову улогу у дијалогу са Приштином, и храбру и исправну одлуку да учествује на комеморацији у Сребреници, јер Велика Британија подржава политику помирења и стабилности у региону, наведено је.

Захваливши на писму, премијер Вучић рекао је амбасадору Кифу да реформе премијера Камерона којима је повећана запосленост у британском приватном сектору могу да буду узор за Србију и да зато рачуна и на практичну помоћ британских стручњака.

Амбасадор Киф рекао је да ће нови фонд и програм подршке, који покреће Велика Британија, бити реализован у сарадњи са Владом Србије, како би се утврдиле области у којима британско искуство може највише да допринесе напретку земље.

У разговору је истакнута потреба унапређења сарадње Србије и Велике Британије, саопштено је из Владе Србије.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

фоцак

25.07.2015 11:30

Ееее, онда стварно несто не ваља, цим те Камерун хвали, а Блер ти савјетник! Није то добро, нијеее....

ОДГОВОРИТЕ
Name

јасно

25.07.2015 13:04

Што више петљаш, лажеш и глумиш то више личиш на Камеруна и Блера, зато хвале Вучића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брле

25.07.2015 19:05

Цувај се Вуцицу, цим те овај хвали, неце бити добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

26.07.2015 06:40

С коња газда масе...

ОДГОВОРИТЕ